Rožkova/Lasmans iekļūst PČ ratiņkērlinga finālā un gūst Latvijai pirmo medaļu kērlingā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ratiņkērlinga KKR/Rožkova vienības sportisti - Poļina Rožkova, Sergejs Djačenko un Agris Lasmanis.
Ratiņkērlinga KKR/Rožkova vienības sportisti - Poļina Rožkova, Sergejs Djačenko un Agris Lasmanis. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas duets Poļina Rožkova/Agris Lasmans sestdien, 11. martā, Kanādā iekļuva pasaules čempionāta ratiņkērlingā pāriem finālā un izcīnīja Latvijai pirmo medaļu kērlingā.

Pusfināla mačā Latvijas duets ar rezultātu 10:7 pārspēja Ķīnu, uzvaru nodrošinot pēc septiņiem endiem.

Finālā Rožkova/Lasmans svētdien (pirmdien plkst. 0.30) pēc Latvijas laika tiksies ar ASV duetu Pemu Vilsoni/Deividu Samsu. Amerikāņi savā pusfinālā ar rezultātu 7:6 pārspēja Kanādu.

Jau vēstīts, ka Rožkova/Lasmans ar 8:5 pieveica Itāliju, ar 9:4 pārspēja Japānu, un ar 8:4 - Anglijas komandu, piedzīvoja neveiksmi pret Kanādu ar 5:10, ar 8:2 uzvarēja Dāniju, ar 9:10 piekāpās Vācijai, ar 9:4 pieveica Zviedriju un ar 10:7 - Dienvidkoreju. Ceturtdaļfinālā Latvijas duets ar 7:5 pārspēja Slovākiju.

Šogad meistarsacīkstēs piedalās 19 valstu izlases, kas sadalītas divās grupās. Jaukto pāru čempionātā vispirms apakšgrupās tika aizvadīts viena apļa turnīrs. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski kvalificējās pusfinālam, bet otro un trešo vietu ieguvēji noskaidroja atlikušos pusfinālistus.

Rožkovai un Lasmanam čempionātā asistē treneris Erki Lills un trenera asistents Aleksandrs Dimbovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu