VIDEO UFC uzlecošā zvaigzne Dvališvili "pārbrauc pāri" krievu cīkstonim Janam un pauž atbalstu Ukrainai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Merabs Dvališvili
Merabs Dvališvili Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 12. martā, "UFC Fight Night 221" cīņu šovā dominējošu uzvaru pār krievu cīkstoni Pjotru Janu izcīnīja gruzīns Merabs Dvališvili.

"UFC Fight night 221" galveno cīņu ("main card") ievadā tikās pussmagā svara (līdz 93 kilogramiem) cīkstoņi Vitors Petrinu un Antons Turkaļs. Šajā duelī pēc tiesnešu lēmuma (30-26, 30-27, 30-27) uzvaru izcīnīja Petrinu, saglabājot nullīti zaudējumu ailē (8-0).

Cīņu šova turpinājumā uzvaru ar pirmā raunda sāpju paņēmienu izcīnīja 61,2 kilogramu divīzijas cīkstonis Mario Bautista, kurš pārspēja Gido Kaneti.

Vakara turpinājumā reto zaudējumu piedzīvoja Nurmagomedovu "klana" pārstāvis. Saids Nurmagomedovs pēc tiesnešu lēmuma (28-29 x3) piekāpās Džonatanam Martinesam.

Tad oktagonā devās vīri, kuriem bija jātiekas jau 26. februāra cīņu šovā - Ņikita Krilovs un Raiens Spens. Toreiz vien dažas stundas pirms pašas cīņas Krilovs tomēr paziņoja, ka slimības dēļ nespēs cīnīties.

Šoreiz Ukrainā dzimušais cīkstonis bija spējīgs cīnīties un izcīnīja uzvaru ar pirmā raunda trīsstūra žņaugšanas paņēmienu, neskatoties uz to, ka pirms tam bija nonācis Spena giljotīnas žņaugšanas paņēmiena "skavās".

Vakara pirmspēdējā cīņā visai vieglu uzvaru ar pirmā raunda tehnisko nokautu izcīnīja krievu cīkstonis Aleksandrs Volkovs, pārspējot moldāvu Aleksandru Romanovu.

Cīņu šova galvenajā duelī dominējošu uzvaru pār krievu cīkstoni Pjotru Janu izcīnīja Merabs Dvališvili. Gruzīnu cīkstonis jau pirms cīņas izteicās, ka tikšanos ar Janu uztver personīgi, nosaucot viņu par "krievu huligānu". Savukārt pats Jans simboliskajā svēršanās ceremonijā pretiniekam iesita kakla rajonā.

Oktagonā Jans nespēja atrast atbildes Dvališvili nebeidzamajam spiedienam. Gruzīnu cīkstonis šajā piecu raundu cīņā uzstādīja jaunu UFC rekordu - 48 mēģinājumi pārvest cīņu parterī (10 no tiem bija veiksmīgi).

Jans gan teju katru reizi spēja aizstāvēties no mēģinājuma cīņu pārvest parterī, vai arī, kad pretinieka centieni bija veiksmīgi, ātri vien tika kājās. Tomēr Dvališvili konstanti kombinēja sitienus ar mēģinājumiem cīņu pārvest parterī un otrādi - parādīja, ka mēģinās pretinieku nogāzt zemē un izpildīja sitienu.

Teju visas cīņas garumā Janam nācās minēt, kāds būs Dvališvili nākamais solis - "līmeņa" maiņa vai īsa sitienu kombinācija. Šo mīklu krievu cīkstonim tā arī neizdevās atminēt un viņš piedzīvoja zaudējumu pēc tiesnešu lēmuma. Neviens no trīs tiesnešiem Janam neatdeva pat vienu raundu.

Video: Dvališvili - Jana cīņas spilgtākie momenti

Pēc cīņas Dvališvili norādīja, ka necīnīsies ar savu draugu un šā brīža 61,2 kilogramu divīzijas čempionu Aldžameinu Stēlringu. Tāpat viņš aicināja pārtraukt karu Ukrainā: "Esmu pret karu. Slava Ukrainai! Slava Gruzijai! Slava brīvībai! Lūdzu, pārtrauciet karu!"

Dvališvili savā profesionālajā karjerā ir izcīnījis 16 uzvaras, piedzīvojot četrus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu