VIDEO "Es 88 gados sēdīšos uz skūtera?" Ģertrūdes ielas iedzīvotāji pieprasa atjaunot 1. trolejbusa kustību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Ģertrūdes ielā, Rīgā, pēc ilgstošiem remontdarbiem tikusi atjaunota satiksme. Tomēr joprojām nekursē 1. trolejbuss. Apkaimes iedzīvotājiem, sevišķi senioriem, tas sagādā problēmas, norāda Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". 

Ģertrūdes un Valmieras ielas apkaimes iedzīvotāji norāda, ka uz pilsētas centru tiem ir jāmēro divi līdz trīs kilometri. Cilvēkiem gados šo distanci ir grūti un bīstami mērot. 

1. trolejbusa maršruts ir slēgts kopš 2021. gada 16. augusta. Viena pensionāre uzrakstīja sūdzību Rīgas mēram Mārtiņam Staķim. 

"Staķa kungs bija vienai pensionārei atbildējis, lai pensionāri brauc ar elektroskūteriem. Paklausieties, bet tā jau ir nekaunība! Es 88 gados uz skūtera sēdīšos un braukšu? Un kā ar tiem iepirkumiem abās rokās?" stāsta Veronika.

Pensionāre Astrīda skaidro, ka viņai ir kustību traucējumi, sāp mugura un ir redzes problēmas, tādēļ ar vairākiem transportlīdzekļiem nevar braukt: "Nevar saprast, uz kurieni viņš brauc, ja tu neredzi."

Ģertrūdes ielas iedzīvotāji ir savākuši parakstus ar lūgumu pēc iespējas ātrāk atjaunot 1. trolejbusu, kas kursēja no Valmieras ielas līdz Pētersalas ielai.

SIA "Rīgas satiksme" norāda, ka sabiedriskā transporta satiksmes atjaunošana iespējama tikai tad, kad iela būs pabeigta un nodota ekspluatācijā.

Rīgas domes Satiksmes departaments vaino būvniekus, kas nav laikā pabeiguši būvdarbus.

"Lai mēs varētu nodrošināt trolejbusa kustību, ir jābūt pieturvietai, kas ir aprīkota. Šobrīd būvuzņēmējs nav nodevis pilsētai tiesības rīkoties ar šo pieturvietu," skaidro RD Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods.

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu