Vīrietim Cēsīs piespriests nosacīts cietumsods par Krievijas iebrukuma Ukrainā slavināšanu un attaisnošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: New Africa/Shutterstock

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs piesprieda nosacītu cietumsodu kādam vīrietim par Krievijas iebrukuma Ukrainā slavināšanu un attaisnošanu, norāda publiski pieejamais spriedums.

Vīrietis vārdā Jevgēnijs apsūdzēts pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, viņš izdarīja noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru un kara noziegumu publisku slavināšanu un attaisnošanu, kā arī paveica darbības, kas vērstas uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu.

Apsūdzētais portālā "nra.lv" pie dažādiem rakstiem neilgi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā un pēc iebrukuma ievietoja daudzus naidīgus komentārus kļūdainā latviešu valodā. Komentāros izmantoti arī lamu vārdi krievu valodā.

Piemēram, 21. februāra vakarā pie raksta par to, ka Austrumukrainā krituši divi-Ukrainas armijas karavīri viņš ierakstījis: "Nāvi banderlogiem!!!".

Vīrietis arī vairākkārt vēlējis nāvi "nacistiskajai un fašistiskajai Kijivas huntai". Tāpat viņš rakstījis, ka Krima ir Krievija un Donbass nav Ukraina, bet Ukrainas aizstāvjus nosaucis par "ukranacistiem".

Piemēram, pie raksta par bojāgājušo skaitu Krievijas iebrukuma pirmajā dienā vīrietis pievienoja komentāru: "Viss čikinieka:-))) Nāvi nacistkai Kyivas huntai !!!"

Tiesa vīrietim piemēroja brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, taču sodu noteica nosacīti, nosakot pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem. Par šādu sodu viņš bija vienojies ar prokuratūru.

Jau ziņots, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Valsts drošības dienests (VDD) kopumā sācis vairākus desmitus kriminālprocesu un no Valsts policijas pārņēmis kriminālprocesus saistībā ar naida runu un aktivitātēm Krievijas ārpolitikas interešu atbalstam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu