Rīgas Dzemdību nams atvainojas sievietei, kurai tika ieteikts ķeizargrieziens, bet slimnīcā lika dzemdēt pašai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EmiliaUngur/Shutterstock

Divu bērnu māte Maija [vārds mainīts] Latvijas Televīzijas raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" dalījās ar pieredzi, kad pasaulē laida bērniņu Rīgas Dzemdību namā. Lai gan viņas ginekoloģe dokumentos norādīja ķeizargrieziena iespēju, sieviete vairākas stundas mocījās sāpēs parastajās dzemdībās. Ārsti viņai situāciju neizskaidroja un tikai pēc laika taisīja ķeizargriezienu. 

Maija atcerējās, ka vecmāte bija ļoti uzstājīga, brīžiem deva pavēles un izteica komandas "tev vajag to izdarīt, tu nevari mocīt bērnu". Dzemdības turpinājās piecas stundas, bet bērniņš nedzima.

Sestajā stundā Maijai jau sāka aptumšoties apziņa, ķermenis drebēja.

"Atnāca daktere un nolika man priekšā papīru, ko man vajadzēja parakstīt. Es nevarēju saprast, kas tas tāds ir un kas man tagad būtu jādara.

Tad viņa teica - ja mēs tā nevaram sarunāt, tad mēs taisīsim to akūto ķeizargriezienu," stāstīja Maija.

Sievieti aizveda uz operāciju zāli, uztaisīja anestēziju. Bērns piedzima desmit minūšu laikā. 

Ārste, kura veica operāciju, atzina, ka "jūs viņu nebūtu pati piedzemdējusi", jo bērniņam nabassaitīte bija ļoti cieši aptinusies ap kaklu.

Kļūdu komunikācijā un notiekošā neizskaidrošanu Dzemdību nams atzīst un nožēlo situāciju, kas radās neskaidras un varbūt ne tik empātiskas komunikācijas dēļ. Slimnīca atvainojos māmiņai par sagādātajām neērtībām un pārdzīvojumiem.

Visu raidījumu skaties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu