"Es izvēlējos čigānu krēslu." Dzintars Čīča atklāj, ko nekad vairs nedarīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Dzintars Čīča 8. martā izpārdotā koncertā Rīgas Latviešu biedrības namā aizvadīja savu 30. jubilejas tūres atklāšanas koncertu. Sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" viņš teic, ka ir ļoti mainījies. Viņš vairs nav tas smaidīgais un mīlīgais zēns baltā uzvalciņā ar krāsainu tauriņu.

Viņš teic, ka gaidāmajos koncertos krāšņos tērpos nav paredzējis uzstāties. Viņaprāt, publika viņu mīl vienkāršības dēļ. Čīča arī atklāj kādu stāstu par uzstāšanās reizi, kad bija tērpies ādas biksēs. Viņš sola, ka tā paliks vienīgā reize, kad viņu varēja redzēt šādā apģērbā.

Dzintars šādās biksēs nav gatavs uzstāties ne par kādu naudu. "Tie ir mani principi. Ādas bikses esmu uzvilcis vienu reizi mūžā - TV šovā "Izklausies redzēts", kur man vajadzēja attēlot sievieti - tumšādaino dziedātāju Ališu Kīzu. Pēc tā gadījuma sapratu, ka vairs nekad mūžā, nekādos apstākļos par sievieti nepārģērbšos. Tas ir apkaunojoši. Man tiešām kādu laiku bija kauns par sevi. Draugi mani apsmēja, arī komentētāji internetā izteica piezīmes.

Dzintars Čīča šovā "Izklausies redzēts"
Dzintars Čīča šovā "Izklausies redzēts" Foto: publicitātes

Diemžēl no interneta neko izdzēst nevar, tur šī mana uzstāšanās paliks uz mūžu. Tas man ir ļoti nepatīkami. Toreiz šovā tas man nelikās nekas traks, drīzāk kā joks."

Vēl runājot par savu skatuves tēlu, viņš uzsver, ka klausītāji viņu krāšņos tērpos neredzēs. "Nezinu, kāpēc, bet man nepatīk krāsaini apģērbi, krāsaini tauriņi. Pēdējos gadus valkāju tikai melnu apģērbu. Tas nenozīmē, ka iekšēji esmu tumšs un depresīvs. Vienkārši mana dzīve ir pamainījusies."

"Pirms vairākiem gadiem centos nosēdēt uz diviem krēsliem - man bija tuvas gan latviešu, gan čigānu tradīcijas. Tolaik filmēties un pārģērbties par sievieti man nesagādāja nekādas problēmas. Latviešiem tas ir šovs un darbs, jo ikdienā taču neviens tā nestaigā.

Bet mums, romiem, čigānu tautības pārstāvjiem, kas tāds nav pieņemams.

Ar laiku sapratu, ka nosēdēt uz diviem krēsliem nesanāks. Jāizvēlas viens. Un es izvēlējos čigānu krēslu."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Čīča pērn kļuva par tēvu otrajai atvasei un paziņoja, ka vēlas bērnus audzināt Latvijā. Viņš gan šobrīd pametis dzimto Sabili un nu par mājām sauc Angliju. Tur Čīča strādā par taksometra vadītāju.

Šobrīd Čīča ir Latvijā, aizvadot savas 30. jubilejas tūres koncertus, kas martā un aprīlī vēl izskanēs Valmierā, Ventspilī, Liepājā, Talsos, Jūrmalā, Jelgavā, Bauskā, Dobelē un Jēkabpilī, lielākajā daļā koncertu biļetes jau ir izpārdotas.

Foto: Dzintara Čīčas jubilejas tūres atklāšana

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 14. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu