VIDEO ⟩ Ģimene pēc šķiršanās nonākusi neērtā situācijā: kā sadalīt māju, kas atjaunota par ziedotāju naudu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

2006. gadā kādu ģimeni Svētciema "Lapiņās" piemeklēja nelaime - notika ugunsgrēks, kas nopostīja māju un iedzīvi. Ģimene lūdza sabiedrības palīdzību. Toreiz ar labdarības organizācijas "ziedot.lv" starpniecību cilvēki ģimenei saziedoja teju 7000 latu mājas atjaunošanai. Pāris tagad šķiras, un tieši ziedojums kļuvis par neērtu jautājumu: vīram kā zemes īpašniekam gribas, lai māja paliek viņam, bet sieva uzskata citādāk, vēsta "4. studija".

Laulība esot jau izšķirta, bet notiek tiesvedība par māju: strīds ir par kopdzīves laikā izpirkto zemi un par māju, kas uzcelta par ziedojumiem. Toreiz iegādātie būvmateriāli joprojām glabājas īpašumā.

Sarmītei radies jautājums: kāpēc šķiršanas gadījumā māja, kuras atjaunošanai naudu ziedoja Latvijas iedzīvotāji, paliek tikai zemes īpašniekam? Vai tiešām viņai un viņas bērniem nav nekādu tiesību?

"Ķepiņa kungs vēlas mūs izmest ārā bez citas dzīvesvietas ierādīšanas un atlīdzības," pauž šķirtā sieva Sarmīte.

Jāpiebilst, ka ēka nav nodota ekspluatācijā, un saskaņā ar Salacgrīvas novada būvvaldes lēmumu tajā dzīvot ir aizliegts. Sarmīte ar bērniem gan ēkā dzīvo un ir iekopuši saimniecību.

Šķirtais pāris nekautrējas sižeta laikā savas attiecības skaidrot augstos toņos.

Situāciju skaidro zvērināts advokāts Kalvis Krūmiņš.

Plašāk "4.studijas" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu