Notiesāta sieviete, kas nepatiesi apsūdzēja trīs vīriešus izvarošanā un piespiedu seksa darbā bordeļos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Cumbria Police/Facebook.com

Britu sieviete, kura nepatiesi apsūdzēja vairākus Āzijas izcelsmes vīriešus izvarošanā un cilvēktirdzniecībā, tikko notiesāta uz astoņarpus gadiem, ziņo BBC.

Eleonora Viljamsa savā "Facebook" lapā ievietoja savu fotogrāfiju ar pabaisa izskata ievainojumiem - viņa apgalvoja, ka sista un to izdarījusi Āzijas izcelsmes vīriešu banda. Viljamsa apsūdzēja vīriešus arī citos baisos nodarījumos.

Viljamsas fotogrāfija izraisīja vispārēju sašutumu, rasistiski tendētus protestus un nemierus ne tikai viņas dzimtajā pilsētā Barrovā Anglijas ziemeļrietumos, bet visā valstī.

Prestonas tiesā lietas izskatīšanā, kas ilga divas dienas, tika pierādīts, ka Viljamsa sevi savainojusi pati, izmantojot āmuru. Kumbrijas policijas rīcībā nonāca arī videoieraksts no veikala, kur redzams, kā Viljamsa šo āmuru pati nopērk. Soli pa solim ar neapgāžamiem pierādījumiem tika atspēkotas visas Viljamsas melīgās apsūdzības.

22 gadus vecā Viljamsa tika atzīta par vainīgu patiesības sagrozīšanā vairākos apsūdzības punktos. 

Tiesa atklāja, ka trīs vīrieši, kurus Viljamsa trīs gadu laikā bija nepatiesi apsūdzējusi dažādos nodarījumos, bija mēģinājuši izdarīt pašnāvību, nespējot izturēt nepārtrauktos uzbrukumus no sašutušajiem iedzīvotājiem sev un savām ģimenēm un piedzīvojot īstu elli zemes virsū.

Vienam no viņiem - Džordanam Trengovam – Viljamsas apmelojumu rezultātā tika izvirzīta apsūdzība, un viņš pavadīja 73 dienas cietumā, vienā kamerā ar dzimumnoziegumos notiesātu kriminālistu.

Tiesā tika iesniegtas fotogrāfijas, kur uz Trengova mājas kāds bija uzkrāsojis lielu uzrakstu: izvarotājs.

Viljamsa un trīs vīrieši, kurus viņa apsūdzēja, bija pazīstami. 2019. gada martā viņi kādu vakaru bija kopīgi izklaidējušies krogā, kur Viljamsa tā piedzērusies, ka vīrieši nogādājuši viņu mājās.

Vēlāk Viljamsa apgalvoja, ka Trengovs viņu tajā vakarā izvarojis un pēc tam vēl divas reizes viņu izvarojis, piedraudot ar nazi.

Barrovas uzņēmēju Mohamedu Ramzanu Viljamsa apsūdzēja pavešanā un izvarošanā kopš 12 gadu vecuma. Viņš arī esot viņu piespiedis strādāt Amsterdamas bordeļos.

Liecinot tiesā, Ramzans teica, ka sociālajos medijos saņēmis neskaitāmus nāves draudus.

Viljamsa policijai arī ziņojusi, ka Ramzans viņu aizvedis uz piejūras pilsētu Blekpūlu, kur viņa vadāta pa dažādām vietām un piespiesta nodarboties ar seksu ar vairākiem vīriešiem.

Kad policija veica izmeklēšanu, viņi atklāja, ka jaunā sieviete uz minēto pilsētu devusies viena pati, apmetusies turienes viesnīcā, vakarā tuvējā veikaliņā nopirkusi ātrvārāmās nūdeles un viesnīcas numuriņā visu vakaru skatījusies “YouTube”.

Trešais apsūdzētais - Olivers Gārdners – liecināja, ka nejauša tikšanās ar Viljamsu kādā Prestonas bārā novedusi pie tā, ka viņš tika apsūdzēts par izvarotāju, kas Viljamsu turklāt pārdevis diviem Āzijas izcelsmes vīriešiem.

Lietas izskatīšanā tiesā Prestonas tiesnesis Roberts Althems aprakstīja Viljamsas dzīvi. Viņai esot bijusi grūta bērnība, un viņai esot sena paškaitējuma vēsture. Tomēr viņš uzsvēra, ka Viljamsas apsūdzības ir ļoti nopietnas, un satraucoši ir tas, ka no viņas puses nav ne būtisku nožēlas pazīmju, ne paskaidrojumu, kāpēc viņa apsūdzējusi konkrētos vīriešus.

Aprakstot Viljamsas apgalvojumus kā "pilnīgu izdomājumu", tiesnesis sacīja: "Viņa ļoti nopietni papūlējusies, lai izvirzītu nepatiesas apsūdzības, tostarp nopietni sevi ievainojot."

Viljamsa arī falsificējusi dažādus it kā viņai veltītus ierakstus un ziņas sociālajos tīklos, kuros ir rasistiski teksti un draudi.

Tiesnesis uzsvēra, ka Viljamsas apsūdzības viņas dzimtajā pilsētā Barrovā ir radījušas "paaugstinātas spriedzes stāvokli" apmēram četru mēnešu garumā – nekas tāds pilsētā nav bijis pieredzēts gadu desmitiem. Apsūdzētie vīrieši saņēma draudus, pilsētā notika demonstrācijas, dažādas protesta akcijas, uz kurām ieradās satrakojušies Viljamsas atbalstītāji.

Pirms tiesnesis Althams nāca klajā ar spriedumu, aizstāvība nolasīja Viljamsas vēstuli, kurā viņa teica, ka zina, ka dažas lietas ir izdarījusi nepareizi, un atvainojas, bet nepiekrīt, ka ir vainīga. Viljamsa rakstīja, ka ir sagrauta un, ja būtu zinājusi, kādas sekas būs viņas ierakstam "Facebook", nekad to nebūtu darījusi. Bet viss, kas pēc tam notika pilsētā un valstī, neesot viņas vaina, viņa piebilda.

Tiesnesis piesprieda 22 gadus vecajai apmelotājai Eleonorai Viljamsai astoņarpus gadus cietumā.

Viens no nepatiesi apsūdzētajiem vīriešiem Džordans Trengovs, kurš apsūdzību dēļ 73 dienas pavadīja apcietinājumā, žurnālistiem sacīja, ka, viņaprāt, sods nav pietiekami ilgs un ka viņš plāno iesūdzēt tiesā policiju.

Uzņēmējs Ramzans, ko Viljamsa bija apsūdzējusi gan izvarošanā, gan piespiedu nodarbināšanā bordeļos, pēc sprieduma nolasīšanas žurnālistiem sacīja, ka nejūt nekādu triumfu, tikai skumjas. Viņš teica: "Nezinu, kā mana ģimene un es no tā atgūsimies.

Dubļi pielīp, un es baidos, ka tas var aizņemt kādu laiku."

Viljamsa paziņojusi, ka ir pārsūdzējusi notiesājošo spriedumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu