VIDEO ⟩ Publicēts video, kurā redzama Krievijas iznīcinātāja un ASV drona sadursme virs Melnās jūras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

ASV militārie spēki publicējuši video, kurā redzams, kā Krievijas iznīcinātājs notriec ASV dronu virs Melnās jūras, ziņo raidorganizācija CNN.

Publicētajā video redzama otrdien notikusī ASV drona "MQ-9 Reaper" notriekšana debesīs virs Melnās jūras.

Pentagons ziņo, ka incidents ilga 30-40 minūtes.

Video redzami kadri no bezpilota lidaparāta "MQ-9 Reaper" aizmugurējās kameras. Fiksēts brīdis, kā dronam tuvojas Krievijas iznīcinātājs Sukhoi SU-27. Tuvojoties tuvāk, Krievijas iznīcinātājs izmet aviācijas degvielu, mēģinot pārtvert dronu.

Pēc tam redzams kadrs, kā Krievijas iznīcinātājs veic vēl vienu aplidošanu. Tam tuvojoties, tas atkal izmet degvielu.

Pēc tam Krievijas iznīcinātājs saduras ar "MQ-9 Reaper", sabojājot propelleri. Video uz brīdi tiek pārtraukts. ASV amatpersonas iepriekš paziņoja ka drons tajā brīdī kļuva nevadāms, un to nācies nogāzt jūrā.

VIDEO: Krievijas iznīcinātājs notriec ASV dronu

Trešdien Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs paziņoja, ka Krievija centīsies izcelt ASV bezpilota lidaparātu.

"Es nezinu, vai mēs to varēsim izcelt vai ne, bet tas ir jādara. Un mēs noteikti pie tā strādāsim," paziņoja Patruševs, paužot cerību, ka amerikāņu lidrobotu izdosies atrast.

Vašingtona apgalvo, ka Krievijas reaktīvais iznīcinātājs Su-27 otrdien virs Melnās jūras aizķēris ASV bezpilota lidaparātu "MQ-9 Reaper", kas kļuvis nevadāms, un to nācies nogāzt jūrā. Maskava noliedz, ka būtu atbildīga par šo incidentu.

Krievijas Ārējā izlūkdienesta (SVR) priekšnieks Sergejs Nariškins norādīja, ka Krievijai ir tehniskās iespējas, lai izceltu lidrobotu.

Ukraina uzskata, ka Kremlis, izraisot incidentu virs Melnās jūras, mēģinājis paplašināt Ukrainas konfliktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu