Grēta Tūnberga "apmet kažoku" un dzēš tvītu par iespējamo cilvēces bojāeju 2023. gadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klimata aktīviste Grēta Tūnberga.
Klimata aktīviste Grēta Tūnberga. Foto: dpa/scanpix

Klimata aktīviste Grēta Tūnberga no sava mikroblogošanas vietnes "Twitter" konta ir izdzēsusi tvītu, kurā pieļauts, ka pēc pieciem gadiem pasaule ies bojā, ja cilvēki nepārstās izmantot fosilo kurināmo. 

Tvītā Grēta atsaucās uz Hārvarda universitātes atmosfēras ķīmijas profesora Džeimsa Andersona brīdinājumu, ka klimata piesārņojums atgrūdis klimatu 33 miljonu gadu senā pagātnē, kad Zemes poli nebija klāti ar ledu.

Tvīts publicēts 2018. gada 21. jūnijā. 

"Zinošs klimata zinātnieks brīdina, ka klimata pārmaiņas iznīcinās visu cilvēci, ja vien nākamo piecu gadu laikā mēs nepārtrauksim izmantot fosilo kurināmo," rakstīja Grēta.

Profesors Čikāgas Universitātē sacīja: "Iespēja, ka pēc 2022. gada Arktikā būs palicis kāds pastāvīgs ledus, būtībā ir nulle," jo 75-80% pastāvīgā ledus jau ir izkusuši pēdējo 35 gadu laikā.

Profesors Andersons piebilda, ka cilvēkiem ir maldīgs priekšstats, ka planēta var atgūties no šā stāvokļa, tikai samazinot oglekļa emisijas.

Tobrīd Grēta bija 15 gadus veca. Šobrīd Grētai "Twitter" ir 5,8 miljoni sekotāju, pēdējo tvītu viņa publicējusi 10. martā. Vairāki komentētāji ievērojuši, ka Grētas tvīts ticis dzēsts, un vaicā aktīvistei, kādēļ tā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu