VIDEO ⟩ Latvijas Krievu savienība saņēmusi brīdinājumu no Ģenerālprokuratūras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs un Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka.
Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs un Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ģenerālprokuratūra ir izteikusi brīdinājumu partijai "Latvijas Krievu savienība" (LKS), norāda Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija. Tas nozīmē, ka LKS nonākusi gandrīz līdz tam, ka tiesa varētu lemt par partijas darbības izbeigšanu.

2022. gada martā Valsts drošības dienests (VDD) jau izteica brīdinājumu LKS par dezinformācijas izplatīšanu un centieniem attaisnot starptautisko tiesību pārkāpumus. Partija to neņēma vērā un pie katras iespējas turpināja izplatīt Krievijas propagandas vēstījumus.

Partijas aktīviste Tatjana Andrijeca tiek turēta aizdomās par vēl tiešāku palīdzību Krievijai pret Latviju vērstās darbībās, tādēļ aizturēta un atrodas apcietinājumā.

LKS savos video kanālos uzstāj uz Andrijecas atbrīvošanu. Un vēl kāds vēstījums - centieni noskaņot Latvijas cilvēkus pret palīdzības sniegšanu Ukrainai.

"Rietumu palīdzība pielīp pie Kijivas rausēju rokām! Uz Ukrainas iedzīvotāju rēķina viņi sarausuši veselu bagātību!" pauda Jelgavas domes deputāts Andrejs Pagors (LKS).

Par konstatētajiem pārkāpumiem LKS darbībā VDD pagājušā gada decembrī informēja Ģenerālprokuratūru, kas izteikusi partijai brīdinājumu.

LKS priekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs apstiprināja, ka šāds brīdinājums saņemts un partija to esot ņēmusi vērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu