ASV vēlreiz palaiž dronu virs Melnās jūras. Tas pielidojis vēl tuvāk Krievijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tendar/"Twitter"

ASV palaidušas vēl vienu izlūkošanas dronu Melnās jūras virzienā neilgi pēc incidenta, kurā līdzīgu dronu notrieca divi Krievijas iznīcinātāji, liecina "Flightradar24" informācija un ārvalstu mediju ziņas.

ASV palaidušas novērošanas dronu "RQ-4 Global Hawk" tajā pašā gaisa telpā, kurā tika notriekts bezpilota lidaparāts.

Saskaņā ar "Flightradar24" datiem, "RQ-4 Global Hawk" ar apzīmējumu "FORTE10" lidoja virs Melnās jūras uz dienvidiem no Krimas pussalas. Šoreiz bezpilota lidaparāts pielidoja vēl tuvāk Krievijas robežai.

Drons pacēlās no Sigonellas gaisa bāzes netālu no Itālijas pilsētas Katānijas, pirms tas vairākas stundas riņķoja NATO sabiedrotās Rumānijas gaisa telpā.

Pēc tam drons lidoja uz gaisa telpu virs Melnās jūras, šķērsojot vietu, kur šīs nedēļas sākumā Krievijas spēki notrieca bezpilota lidaparātu "MQ-9 Reaper".

Trešdien Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs paziņoja, ka Krievija centīsies izcelt ASV bezpilota lidaparātu.

"Es nezinu, vai mēs to varēsim izcelt vai ne, bet tas ir jādara. Un mēs noteikti pie tā strādāsim," paziņoja Patruševs, paužot cerību, ka amerikāņu lidrobotu izdosies atrast.

Vašingtona apgalvoja, ka Krievijas reaktīvais iznīcinātājs Su-27 otrdien virs Melnās jūras aizķēris ASV bezpilota lidaparātu "MQ-9 Reaper", kas kļuvis nevadāms, un to nācies nogāzt jūrā. Maskava noliedz, ka būtu atbildīga par šo incidentu.

Krievijas Ārējā izlūkdienesta (SVR) priekšnieks Sergejs Nariškins norādīja, ka Krievijai ir tehniskās iespējas, lai izceltu lidrobotu.

Ukraina uzskata, ka Kremlis, izraisot incidentu virs Melnās jūras, mēģinājis paplašināt Ukrainas konfliktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu