Zeidlere kāpj uz goda pjedestāla Eiropas U-23 čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas cīkstone Elma Zeidlere
Latvijas cīkstone Elma Zeidlere Foto: Latvijas Sporta Cīņas federācija (Facebook)

Latvijas cīkstone Elma Zeidlere piektdien Bukarestē izcīnīja bronzas medaļu Eiropas U-23 čempionātā brīvajā cīņā.

Zeidlere, kura startē svara kategorijā līdz 65 kilogramiem, bronzas duelī ar 4:3 uzvarēja Turcijas sportisti Bušru Efi.

Pirmā raunda vidū Zeidlerei par pasivitāti bija pusminūtes laikā jāizdara rezultatīvs satvēriens, taču, to neizdarot, pie punkta tika pretiniece. Otrā raunda pirmajā minūtē šādā pašā situācijā nonāca turciete, kura arī neguva punktu, turklāt Zeidlere viņu piespieda pie paklāja un panāca 3:1.

Latvijas sportiste pievienoja vēl punktu, bet 17 sekundes pirms cīņas beigām viņai bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums. Lai gan pēdējā sekundē pretiniece divus punktus atguva, Zeidlere nosargāja pārsvaru un tika pasludināta par uzvarētāju - 4:3.

Pirmajā cīņā latviete ar 10:0 sagrāva serbieti Mašu Peroviču, ceturtdaļfinālā ar 3:1 guva virsroku pār Olhu Maslovsku no Slovākijas, bet pusfinālā ar 2:3 piekāpās rumānietei Aminai Roksanai Kapezanai.

Alīna Aleksandra Antipova, kura startēja līdz 62 kilogramiem, piektdien zaudēja gandarījuma kārtas pirmajā cīņā un netika pie iespējas spēkoties par bronzu.

Zeidlere un Antipova, kuras bija vienīgās Latvijas pārstāves šajā čempionātā, savas prasmes pilnveido Lauras Skujiņas cīņas sporta klubā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu