Rīgā sākas pavasara sagaidīšanas pasākumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tulpes.
Tulpes. Foto: Lita Millere/LETA

Šajā nedēļas nogalē Rīgā sāksies pavasara sagaidīšanas pasākumi, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Gaidot Lieldienas, no šodienas paredzēts plašs koncertu un citu pasākumu klāsts. Bez maksas varēs apmeklēt koru, ansambļu, orķestru un folkloras kopu sniegumu "VEF Kultūras pilī", Rīgas kultūras un mākslas centrā "Mazā ģilde", Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" un citos galvaspilsētas kultūras centros, kā arī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē un koncertzālē "Ave Sol".

Saules modināšanas pasākums iecerēts 20.martā no plkst.6 trīs vietās - Arkādijas parkā, Lucavsalā un pirmo gadu arī Zaķusalā. Lielās dienas rituāli notiks folkloras kopu pavadībā.

Bez Saules sagaidīšanas notiks arī tādas rituālās darbības kā putnu dzīšana, gavilēšana, šautru mešana, šūpoļu rotāšana, mutes mazgāšana un citas.

Savukārt Rīgas Porcelāna muzejā 7. un 8.aprīlī notiks radošā darbnīca "Lieldienas".

Lielākais Lieldienu pasākums gaidāms 9.aprīlī Lucavsalas atpūtas parkā, kur uzstāsies folkloras kopas, varēs šūpoties, ripināt olas, darināt purnu būrīšus, piedalīties dažādās spēlēs, iziet "Olpratības ceļu" un ieturēt maltīti piknika zonā.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas pie Mežaparka Lielās estrādes, kur notiks arī Lielo olu krāsošana, bet pēcpusdienā estrādes Kokaru zālē notiks koncerts "Lustīgā Lieldienu saspēle".

Pirmajās Lieldienās tradicionālā Lieldienu svinēšana notiks arī Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu