VIDEO ⟩ Kadirovu sadusmo video ar "ukraiņiem" pie ugunskura. Sola milzu naudu par video redzamās personas slepkavību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs apsolījis samaksāt 5 miljonus rubļu (ap 60 000 eiro) par videoierakstā redzamās personas slepkavību. Publicētajā video redzams, ka ugunskuru iekurina, izmantojot lapu no Korāna, raksta medijs "Insider".

Kadirovs arī sola 10 miljonus rubļu (ap 120 000 eiro), ja izdosies "noķert dzīvu" minēto personu.

"Par šī mēsla likvidēšanu es izsludinu atlīdzību 5 miljonu rubļu apmērā. Par notveršanu dzīvu - divreiz vairāk - 10 miljoni rubļu. Kad vien tas notiks - šodien, rīt, pēc gada - nauda gaidīs. Un nav svarīgi, kas to izdarīs - rota, grupējums, vientuļnieks, kaimiņš tranšejā - nauda tiks nodota pilnā apmērā," savā "Telegram" kanālā raksta Kadirovs.

16. martā Kadirovs publicēja "TikTok" video, kurā redzams, kā vīrieši Ukrainas militārajās uniformās ugunskurā sadedzina Korāna lapu. "TikTok" lietotāji uzskatīja, ka šis video ir inscenējums, jo video redzamie cilvēki runā neparasti, lieto krievu valodas vārdus un kadrā nav redzamas viņu sejas, ziņo medijs "Kavkazsky Uzel".

Videoklipā vīrietis aizkadrā vaicā, vai biedri var iekurināt ugunskuru. Pēc tam viņš iedod viņiem grāmatu kaudzi, kuru aizdedzināt. Viena no grāmatām ir Korāns.

Tikmēr čečenu politiķis Ahmeds Zakajevs uzskata, ka minētais video ir "Krievijas specdienestu provokācija".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu