FOTO ⟩ Ar krāšņiem tērpiem Rīgā aizvadīti Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kostīmu svētki "Šerloka Holmsa dzimšanas diena".
Kostīmu svētki "Šerloka Holmsa dzimšanas diena". Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien, 18. martā, Rīgā saulainā laikā tika aizvadīti Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki. Aplūko krāšņās fotogrāfijas!

Svētki sākās pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, pie kuras no plkst. 12 līdz 13 notika dalībnieku reģistrācija kostīmu konkursā. Konkurss notika vairākās nominācijās.

Foto: Kostīmu svētki "Šerloka Holmsa dzimšanas diena"

Savukārt plkst. 13 notika kostīmu gājiens, kas virzīkās cauri pilsētas centram līdz svētku skatuvei Līvu laukumā, Vecrīgā.

Svētki turpinājās ar teatrālām un muzikālām performancēm, labāko kostīmu tēlu apbalvošanu un citām izklaidēm.

Pasākumā uzstājās duets "Pipes and Drums" un grupa "Funcoolio".

Pasākuma laikā notika viktorīna "Patiesība vai viltus ziņa", tāpat svētku viesi piedalījās tematiskās spēlēs, piemēram, kvestā "Detektīvstāsts", kas paredzēts bērniem no 8 līdz 12 gadiem, antiekskursijā "Moriartija atriebība", kas paredzēta pieaugušajiem un pusaudžiem. Tāpat notika kvests-izmeklēšana "Pa noziegumu pēdām".

Savukārt tie, kas vēlējās izstaigāt režisora Igora Masļeņņikova filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona" filmēšanas vietas, varēja doties ekskursijā ar gidu. Ekskursija sākās plkst. 10.30 un 15 pie Latvijas Radio ēkas.

Savukārt martā Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī notiks lektoriji ar kinokritiķi Oļegu Peku "Šerloks Holmss un viņa vieta un nozīme angļu detektīvžanra vēsturē".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu