VIDEO Automašīnas regulāri tiek pamestas ielu malās. Cik ilgi drīkst atstāt spēkratu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: DmyTo/Shutterstock

Gandrīz katru dienu policija saņem zvanus par automašīnām, kuras saimnieki, iespējams, ir pametuši. Vairākos gadījumos atklāts, ka mašīnas īpašniekam nav vietas, kur atstāt salūzušo spēkratu, tādēļ automašīna tiek atstāta kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā, informē raidījums "Degpunktā".

Purvciema iedzīvotāji pamanījuši, ka Žagatu ielā jau trīs mēnešus neizkustināts atrodas "Škoda" transportlīdzeklis. Auto numura zīme liecina, ka tās īpašnieks ir kāds Ukrainas pilsonis. Tomēr mašīna ir novietota atļautā vietā, un kaimiņi nav vērsušies policijā par salūzušo auto. 

Tomēr citviet Rīgā automašīnas ir pamestas mēnešiem ilgi, uz to vējstikliem ir paziņojumi no policijas.

Ķengaragā, Kaņieru ielā, sadauzīts BMW aizņem stāvvietu daudzdzīvokļu mājas iekšpagalmā. Auto traucē operatīvo dienestu kustību.

Maskavas ielā marta sākuma atstāts sudraba krāsas "Ford" spēkrats, kam beigusies tehniskā apskate. Automašīnas sāni ir sarūsējuši, tāpēc pieļaujams, ka īpašnieks tādā veidā atteicies no auto. Cik ilgi drīkst atstāt automašīnu uz koplietošanas ceļa?

"Automašīnām, kurām nav izieta tehniskā apskate, termiņš ir ievērojami īsāks - tikai 15 dienas.

Ja tehniskā apskate ir izieta, tad termiņš ir 45 dienas. Būtiski, ka šie noteikumi attiecas uz koplietošanas ceļiem, nevis, piemēram, uz daudzdzīvokļu namu pagalmiem, jo bieži policija saņem izsaukumus, ka arī nama pagalmā ir novietotas ilgstoši atstātas automašīnas," stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Ja atstātās automašīnas īpašnieks policijai izskaidro situāciju, sniedzot pamatojumu, kādēļ spēkrats mēnesi nav kustināts, termiņš var tikt pagarināts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu