Nākamnedēļ upēs Latvijas austrumos kāps ūdenslīmenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: TFoxFoto/Shutterstock

Arī nākamajā nedēļā Latvijas austrumu daļā upēs ūdenslīmenis turpinās kāpt, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publiskotā informācija.

Centrā atzīmē, ka aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Latvijā pārsvarā turpināja paaugstināties austrumu daļas upēs, kamēr rietumu daļas upēs lielākoties ūdenslīmenis pazeminās, tomēr palienes un zemākās vietas joprojām ir applūdušas.

Latvijā spēkā ir dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdenslīmeni.

Vienlaikus Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāvji atzīmē, ka ūdenslīmeņa kāpums upēs ir ar atšķirīgu intensitāti.

Turpina kust sniegs un ledus, novērojama reta ledus iešana. Ledus lielākoties kūst uz vietas, bez intensīvas uzlūšanas un iešanas. Tomēr atsevišķās austrumdaļas upēs, piemēram, Tirzā un Pededzē saglabājas ledus sega, nepilna vai ar lāsmeņiem, kas kūst uz vietas.

Ledus krautņi saglabājušies Daugavā Jēkabpils-Pļaviņu posmā, Gaujas augštecē un Ogres lejtecē. Daugavā pie Zeļķiem ir reta ledus iešana. Turpinoties ūdenslīmeņa kāpumam, kusīs un tiks atrautas no krastiem piesalas, upēs tiks ierauti ledus gabali, kas atrodas krastā. Pie Pļaviņām ledus sega sairst, novērojama ledus iešana, pie Bebrulejas joprojām saglabājas ledus sega, tuvākajā laikā arī tā sāks sairt, informē centrā.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra vēstītā, tuvākajās dienās lielākoties turpinās palielināties austrumdaļas upju notece, ūdens līmenis paaugstināsies.

Applūdīs upju palienes un zemākās vietās krāsies sniega kušanas ūdeņi. Atsevišķās naktīs austrumdaļā būs neliels sals, tad straujā kušanas ūdeņu pieplūde upēm nedaudz mitēsies.

Atsevišķās Kurzemes ziemeļu daļas upēs ūdenslīmeņa kāpums turpināsies vēl šajā nedēļas nogalē.

Austrumu daļas upēs ūdenslīmenis turpinās paaugstināties arī nākamnedēļ, piebilst centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu