Rīgas zooloģiskajā dārzā arī šodien notiks roņu diena

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs/Publicitātes foto

Rīgas nacionālajā zooloģiskajā dārzā arī šodien notiks roņu diena, informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļa.

Pasākumi notiks no plkst.12 līdz 15.

Apmeklētājiem būs iespēja ne vien uzzināt vairāk par šiem Baltijas jūras zīdītājiem, bet arī radoši izpausties.

Pasākumā īpaša uzmanība tiks pievērsta roņu mazuļiem - to augšanai, pielāgojumiem izdzīvošanai savvaļā un arī pareizajai rīcībai, roni pamanot pludmalē.

Apmeklētāji varēs salīdzināt cilvēka un roņa mātes piena saturu, kā arī izmēģināt, vai iespējams pacelt roni dažādos tā attīstības posmos.

Darbnīcā lieliem un maziem būs iespēja tikt pie pašdarināta roņu kroņa - "KRoņa". Būs arī jaunums - sietspiedes darbnīca, kurā ilustratores Māras Viškas vadībā varēs uz sava auduma maisiņa vai krekla uzdrukāt īpašu, ar roņiem saistītu dizainu.

Janvāra beigās zoodārza roņiem Puikam un Kristai piedzimis mazulis. Pavisam drīz tas būs pietiekami liels, lai dotos patstāvīgā dzīvē Baltijas jūrā. Tas notiks īsi pēc roņu dienām. Pirms izlaišanas ronis tiks aprīkots ar GPS raidītāju, ļaujot uzzināt vairāk par spēju izdzīvot savvaļā un dzīvesvietas izvēli.

Pirmo reizi Rīgas zooloģiskais dārzs sekoja roņu gaitām 2021.gadā, kad raidītāji tika uzlikti zoodārzā dzimušajai ronītei Irbei un rehabilitētajam Mellūzim un Grīvai. Raidītāji ļāva sekot līdzi roņu gaitām līdz Zviedrijas un pat Dānijas krastiem. Lai gan signālu iegūt izdevās tikai dažus mēnešus pēc dzīvnieku izlaišanas, novērotā uzvedība atbilda sugas dabiskajam dzīvesveidam - tātad rehabilitēto roņu dzīve savvaļā ir veiksmīga.

FOTO: Svētki Rīgas zoodārzā - dzīvnieku pulkam pievienojas roņu mazulis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu