VIDEO ⟩ Edvardss savu skatītāju priekšā kalkulēti "apšauda" bijušo divīzijas karali Usmanu un aizstāv jostu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Leons Edvardss
Leons Edvardss Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 19. martā, Londonā norisinājās "UFC 286" cīņu šovs, kura galvenajā duelī 77 kilogramu divīzijas čempiona jostu aizstāvēja mājinieks Leons Edvardss.

Vakara galveno cīņu ("main card") ievadā uzvaru pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja bijušais vidējā svara divīzijas titula pretendents Marvins Vetori, pārspējot Romanu Dolidzi.

Turpinājumā oktagonā devās dāmas. 56,7 kilogramu divīzijas cīņā Dženifera Maija pēc punktiem uzveica Keisiju O'Neilu.

"Main card" trešajā duelī 77 kilogramu divīzijas cīkstonis Gunars Nelsons jau pirmajā raundā ar sāpju paņēmienu apturēja Braienu Barbarenu.

Pirms vakara pirmspēdējās cīņas fani pamatoti sagaidīja ļoti skatāmu dueli, jo gan Džastins Geidži, gan Rafaels Fizijevs reizi no reizes pierādījuši, ka ir gatavi iesaistīties sitienu apmaiņās. Domājams, ka fani nebūs vīlušies, jo abi vīri trīs raundu laikā skatītājiem piedāvāja ļoti aktīvu cīņu.

Pirmajā raundā savu ātrumu nodemonstrēja Fizijevs, liekot lietā ļoti efektīvus sitienus korpusā. Tomēr jau ar otro raundu cīņas pavedienu sāka pārņemt Geidži, trāpot smagus sitienus un pamatīgi "apstrādājot" pretinieka seju. 

Divi tiesneši uzvaru ar 29-28 atdeva Geidži, bet trešais tiesnesis  saskatīja 28-28, lai arī nevienu no trim raundiem reāli nebija pamata novērtēt ar 10-8. Tāpat oktagona tiesnesis Marks Godards, atšķirībā no vakara galvenās cīņas, ne reizi nepaziņoja par punkta atņemšanu.

Vakara galvenajā duelī trešo reizi savā starpā tikās Leons Edvardss un Kamaru Usmans. Pērn britu cīkstonis ar lielisku piektā raunda nokautu pārsteidza cīņas sporta pasauli un Usmanam atņēma čempiona titulu.

Šo cīņu Edvardss aizvadīja savu skatītāju priekšā, izcīnot uzvaru pēc tiesnešu lēmuma. Visa cīņa bija ļoti līdzīga. Usmans vairāk gāja uz priekšu, ik pa laikam mēģinot cīņu pārvest parterī, kamēr Edvardss pretinieku "apšaudīja" ar precīziem spērieniem korpusā un kājās.

Jau cīņas pirmajā raundā Edvardss saņēma brīdinājumu par ieķeršanos pretinieka cimdā, lai izriņķotu no klinča pozīcijas pie būra. Cīņas turpinājumā brits pretiniekam vēl divas reizes ar kāju trāpīja pa vīrieša "vārīgo" vietu, bet trešā raunda vidū cīņas tiesnesis Herbs Dīns beidzot Edvardsam atņēma punktu.

Usmans Edvardsu bija piespiedis pie oktagona malas, bet brits atkal izmantoja neatļautu paņēmienu, ieķeroties būrī. Dīns cīņu nekavējoties pārtrauca. Ņemot vērā, ka tiesnesis Usmanam bija atņēmis dominējošu pozīciju, viņam nācās Edvardsam atņemt punktu un atgriezt cīņu oktagona vidū.

Arī turpinājumā cīņa noritēja pēc iepriekšējā rokraksta - Usmans aktīvāk gāja uz priekšu, bet Edvardss izpildīja vairāk precīzus spērienus ar kājām.

Divi no cīņas tiesnešiem ar 48-46 cīņu atdeva čempionam Edvardsam, bet trešais tiesnesis uzskatīja, ka šim duelim bija jānoslēdzas ar neizšķirtu 47-47.

Edvardss savas karjeras laikā ir izcīnījis 21 uzvaru, piedzīvojot trīs zaudējumus. Arī Usmanam šī bija karjeras trešā neveiksme kopumā 23 aizvadītajos dueļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu