Kara noziedznieks Putins uzrakstījis rakstu, ko pārpublicējuši Ķīnas mediji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ķīnas mediji publicējuši Krievijas prezidenta Vladimira Putina rakstu, kurā Putins kritizē Rietumvalstis un slavēja Maskavas politisko un ekonomisko attiecību uzlabošanos ar Pekinu. Arī Ķīnas līderis Sji Dzjiņpins publicējis rakstu par Maskavas un Pekinas attiecībām, vēsta Igaunijas Nacionālā raidorganizācija ERR.

Putins rakstā, ko publicējis Ķīnas komunistiskās partijas laikraksts "People’s Daily", rakstīja, ka "abas valsts stāv uz jaunas ēras sliekšņa".

"Krievijas un Ķīnas attiecības ir sasniegušas augstāko līmeni savā vēsturē un kļūst vēl stiprākas," rakstīja Putins.

Krievijas medijos publicētajā rakstā Sji Dzjiņpins rakstīja par karu Ukrainā un Pekinas attiecībām ar Maskavu.

Sji pauda vēlmi vēl vairāk veicināt ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Putins savā rakstā centās attēlot Krievijas iebrukumu Ukrainā kā konfliktu, ko izraisīja Rietumi. Tāpat Putins rakstīja, ka augstu vērtē Ķīnas līdzsvaroto pozīciju pret Ukrainu.

"Krievija ir atvērta diplomātiskam risinājumam, lai atrisinātu Ukrainas krīzi. Mēs atzinīgi vērtējam Ķīnas gatavību atrisināt krīzi," rakstīja Putins.

Sji Dzjiņpins rakstīja arī par karu Ukrainā. Viņš norādīja, ka "Ķīnas prezentētajā miera plānā ir ņemtas vērā visu pušu leģitīmās bažas un atspoguļota starptautiskās sabiedrības kopējā izpratne par krīzi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu