Ministriju darbiniekiem veselības apdrošināšana ir, bet daudziem mediķiem un pedagogiem nav

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Africa Studio/Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrijas un Veselības ministrijas darbiniekiem ir veselības polises, bet divu lielāko slimnīcu mediķiem un daudziem pedagogiem apdrošināšanas nav, izpētīja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Neviens likums nenosaka, ka skolotājiem, kuri ir pašvaldību darbinieki, būtu jāpērk veselības apdrošināšanas polises, un tas, vai polises pedagogiem ir un, ja ir, tad cik daudz pakalpojumu tās nodrošina, atkarīgs no katras pašvaldības.

"Aizliegtais paņēmiens" uzzināja, ka Pierīgas pašvaldības polises skolotājiem nodrošina, taču cenas atšķiras, turklāt vairākas pašvaldības plāno palielināt iegādājāmo polišu cenu griestus.

Veselības apdrošināšanas polises nav arī divu Latvijas lielāko slimnīcu – Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas – darbiniekiem, ne ārstiem, ne citam personālam.

Bet lūgts komentēt to, ka Veselības ministrijas darbiniekiem polises ir, bet mediķiem nav, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš ar nopūtu atbildēja, ka "te mēs vairāk nonākam pie ētiska jautājuma".

"Varu tikai izteikt savu personisko viedokli. Protams, jābūt vienotam standartam, bet tad ir jautājums – ja valsts pērk vienai savai iedzīvotāju grupai, kura ir publiskās iestādēs, kapitālsabiedrībā strādājošie... Kāpēc valsts nepērk citiem šādas polises? Te ir daudz jautājumu," sacīja Muciņš.

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu