Ķirsis paziņo, ka aptuveni trešā daļa Rīgas ielu ir ļoti sliktā stāvoklī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rīgas satiksmes" tramvajs.
"Rīgas satiksmes" tramvajs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai uzturētu Rīgas ielas atbilstošā stāvoklī, katru gadu būtu jāiegulda aptuveni 45 miljoni eiro, intervijā Latvijas Radio otrdienās rītā teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš norādīja, ka Rīgas dome "esot ar modernu tehnoloģiju noskenējusi Rīgas ielas" un situācija neesot iepriecinoša. Viņš sacīja, ka aptuveni trešā daļa Rīgas ielu esot sliktā, ļoti sliktā stāvoklī.

Jebkurai lietai ir kalpošanas laiks, ir daudzas Rīgas ielas, kurām segums nav mainīts un tas ir sabojājies, teica Ķirsis un norādīja, ka ir ielas, kurām segums nav mainīts vairāk nekā 20 gadus.

Ķirsis norādīja, ka reizi desmit gados asfalta segums ir jānoņem un jāliek jauns. "Ir izstrādāts plāns, ko darīt. Aptuveni 10% no ielām paredzēts atjaunot katru gadu," teica priekšsēdētāja vietnieks.

Ķirsis norādīja, ka ielu atjaunošanā katru gadu būtu jāiegulda 45 miljoni eiro. Iepriekš ielu seguma atjaunošanai tērēts ir krietni mazāk.

Viņš prognozēja, ka nepieciešamais finansējuma apjoms tiks sasniegts tuvāko piecu gadu laikā.

Jau ziņots, ka pašlaik tiek īstenoti 27 Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda finansētie projekti 8,8 miljonu eiro vērtībā, liecina fonda finansēto projektu ieviešanas gaitas pārskats pagājušā gada nogalē.

Trīs vecākajiem projektiem finansējums piešķirt 2014.gadā. Mūkusalas ielas krasta promenādes izbūves projektam 2014.gadā tika piešķirti 220 545 eiro, kas ir jau izlietoti. Savukārt 2018.gadā projekta īstenošanai tika piešķirti vēl 170 409 eiro, no kuriem lielākā daļa - 131 222 eiro ir izlietoti.

No 2014.gada īstenošanā ir Rīgas vietējā ģeodēziskā tīkla pilnveidošanas un ierīkošanas projekts, kam piešķirti 128 108 eiro un 30 000 eiro vērtais projekts "Klientu attiecību vadības informācijas sistēmas Infrastruktūras nodevas moduļa pielāgošana izmaiņām būvniecības procesos".

Savukārt pēdējais projekts, kam līdzekļi piešķirti 2022.gada novembrī ir "Zasulauka, Dārzciema un Jāņavārtu staciju integrēšana pilsētvidē un pilsētas transporta sistēmā". Šim projektam piešķirti 150 000 eiro.

Diviem no īstenošanā esošajiem projektiem piešķirts finansējums, kas pārsniedz miljons eiro. Aldara parka pārbūvei sākotnēji 2019.gadā piešķirti 1,4 miljoni eiro, bet vēlāk - 2021.gadā - piešķirts papildus finansējums 596 114 eiro.

Savukārt "Rail Baltica" Rīgas Centrālās stacijas izbūves saistītās infrastruktūras projekta un Atveseļošanās un noturības mehānisma projektu būvniecības ieceres dokumentācijas sagatavošanas projektam sākotnēji piešķirt miljons eiro, bet pēc tam piešķirts papildu finansējums 300 000 eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu