Putinam tiekoties ar Sji, vairākas nozīmīgas lidmašīnas lidojušas virs Baltijas valstīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Flightradar24/"Twitter"

Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam un kara noziedzniekam Vladimiram Putinam tiekoties Maskavā, 20. martā virs Baltijas valstīm lidojušas vairākas nozīmīgas ASV un NATO lidmašīnas, vēsta medijs "Postimees".

"Flightradar24" novēroja, ka pulksten 17. virs Latvijas tika pamanīti četri ASV gaisa spēku helikopteri. Viens no tiem, "Blackhawk" helikopters, pārlidoja Tartu un pēc tam devās uz Latviju.

Foto: Kuvatõmmis/Flightradar24

Pie Rīgas kādu laiku gaisā atradās ASV gaisa spēku helikopters "Chinook". Netālu atrodas vēl divi "Blackhawk", no kuriem viens paredzēts militārajiem medicīniskajiem lidojumiem. ASV gaisa spēki "Blackhawk" izmanto dažādiem mērķiem.

Kādu laiku virs Igaunijas riņķoja arī ASV gaisa spēku lidmašīna "Boeing B-52H Stratofortress", kas pirms ierašanās Igaunijā atradās virs Polijas un Zviedrijas. Lidmašīna ieradās no Spānijas.

Foto: Kuvatõmmis/Flightradar24

"Boeing B-52 Stratofortress" ir amerikāņu zemskaņas stratēģiskais bumbvedējs. Lidmašīna var pārvadāt aptuveni 32 tonnas munīcijas un nolidot vairāk nekā 14 000 kilometru bez degvielas uzpildes.

Uz Tallinu devās arī ASV gaisa spēku lidmašīna "Fairchild Swearigen Metroliner".

"Bombardier Challenger 650" ar izsaukuma signālu ARTEMIS pārlidoja Poliju, Lietuvu un Latviju. Šo lidmašīnu NATO izmanto izlūkošanas operācijās, lai uzraudzītu Krievijas aktivitātes Ukrainā un tās apkārtnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu