Arī Jaks un Freibergs piekrituši pievienoties Latvijas hokeja izlasei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Jānis Jaks
Latvijas hokejists Jānis Jaks Foto: Edijs Pālens/LETA

Rezultatīvu sezonu Čehijā aizvadījušais aizsargs Jānis Jaks un viņa komandas biedrs Ralfs Freibergs piekrituši palīdzēt Latvijas izlasei maijā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Litvīnovas "Verva" aizsargs Jaks šajā sezonā 47 Čehijas ekstralīgas regulārā čempionāta spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva 17 rezultatīvas piespēles, iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +3. Viņš bija "Verva" rezultatīvākais aizsargs un visā līgā savā pozīcijā ieņēma devīto vietu.

Freibergs 43 cīņās guva divus vārtus, atdeva 14 rezultatīvas piespēles un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

27 gadus vecais Jaks spēlējis piecus pasaules čempionātos, kuros 23 mačos atzīmējies ar trīs gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. 31 gadu vecajam Freibergam aiz muguras ir sešas pasaules meistarsacīkstes, kurās viņš 41 mačā atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023.gada 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu