Baltkrievijas drošībnieki Grodņā netālu no Polijas robežas nogalinājuši ārvalstu pilsoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: photo-denver/Shutterstock

Baltkrievijas drošības spēki esot atklājuši "teroraktu" pastrādāšanai domātus ieročus, otrdien, 21. martā, sacīja Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko. 

Baltkrievijas drošības dienests svētdien Grodņā netālu no Polijas robežas nošāva ārvalstu pilsoni, kas, kā apgalvo Minska, esot plānojis teroraktu.

Drošības dienests paziņojis, ka "terorists" ticis nogalināts apšaudē. Lukašenko režīma kontrolētā Baltkrievijas televīzija vēsta, ka pie līķa atrasta viltota Krievijas pase.

"Specdienesti ir strādājuši lieliski. Tika konfiscēts vesels ieroču un sprāgstvielu arsenāls, kas paredzēts augsta līmeņa teroristu uzbrukumiem pilsoņiem un valdības amatpersonām," paziņojis Lukašenko.

Pēc bezpilota lidaparātu uzbrukuma Krievijas kara lidmašīnai A-50, kas bija dislocēta Baltkrievijas Mačuļišču militārajā lidlaukā 26. februārī Minskas varasiestādes veikušas virkni kratīšanu un aizturēšanu.

Baltkrievijas cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Vjasna" ("Pavasaris") ziņo, ka aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki.

Opozīcijas kustības BYPOL vadītājs Aleksandrs Azarovs, kurš uzņēmās atbildību par uzbrukumu lidmašīnai A-50, ziņu aģentūrai AP sacīja, ka viņam nav nekādas saistības ar Grodņā notikušo. Viņš uzskata, ka Baltkrievijas varasiestādes, domājams, pašas sarīkojušas šos incidentus, lai diskreditētu opozīciju un radītu priekšstatu par draudiem no NATO un Polijas puses.

"Lukašenko izspēlē situāciju, lai pastiprinātu represijas valsts iekšienē un parādītu Kremlim, ka viņš cīnās gan ar vietējo opozīciju, gan Rietumu izlūkdienestiem," sacīja Azarovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu