Kambalu mājās no Ukrainas kā ciemakukulis atvesta kontrabanda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Olga Kambala/ Facebook

Kambalu mājās viesojās Olgas meitas Loretas draudzene Alīna no Ukrainas. Pirms ciemošanās Kaspars meiteni palūdzis atvest arī sālītu speķi. Izrādās, tā ir aizliegta prece - gaļas izstrādājumus pāri robežai vest nemaz nevarot.

Pirms ciemošanās abas draudzenes Loreta un Alīna bija runājušas, ka no Ukrainas varētu atvest pašgatavotu vīnu un, pēc Kaspara lūguma, arī sālīto speķi. Kā izrādās, šis gaļas izstrādājums ir kontrabanda un to nemaz nedrīkst vest pāri robežai.

Alīna zināja teikt - ja robežsargi konstatē, ka somā ir aizliegtais produkts, tad to var konfiscēt, tomēr tā neatgadījās un Kaspars tika pie sava kārotā speķa.

Ceļš līdz Latvijai meitenei bijis garš. Piecas stundas viņa tika turēta uz Polijas robežas. Meitene atzīst, ka pie Kambalām jūtas kā mājās. Noskaidrojās arī tas, ka meitenes iepazinušās Korejā, kur Loreta kādu laiku dzīvoja, strādājot par modeli.

Kad Krievija sāka karu pret Ukrainu, Loreta ļoti pārdzīvojusi, baidīdamās par savu draudzeni. "Viņa toreiz necēla klausuli pēc tam, kad sešos no rīta bija uzrakstījusi īsziņu, ka Ukrainā ir sācies karš. Es domāju - viss, draudzenes vairs nav," pastāstīja Loreta.

Vairāk skaties 1188.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu