"Uzņemies atbildību par savu saturu!" Elīna Didrihsone atkal krīt nežēlastībā, šoreiz paužot viedokli par cilvēkiem ar apaļumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīna Didrihsone
Elīna Didrihsone Foto: Zane Bitere/LETA

Apģērbu tirgone un pretrunīgi vērtētā influencere Elīna Didrihsone savā "Instagram" publiskojusi videorullīti, kurā skaidri pauž savu nostāju attiecībā uz cilvēkiem ar apaļumiem, un par to saņēmusi kārtējo kritiku un nosodījumu.

Pirmajā kadrā redzams video fragments no "TikTok", kur kāda sieviete uz galda malas "uzmet savu vēderu", tas turpinās ar to, ka pēc redzētā Didrihsone vairs nevēlas ēst bulciņu un citas uzkodas - čipsus un šokolādi, kas stāv turpat uz galda.

Video saniknojis daudzas sekotājas. Kāda "Instagram" lietotāja raksta: "Tu vispār saproti, ka Tev ir 100k+ sekotāju, no kuriem lielākā daļa ir mazgadīgie ar nenobriedušu spēju adekvāti izvērtēt visus plusus un mīnusus, ko sniedz "influenceri"? Un ka ar saviem "slimajiem" tievēšanas un "tievuma" uzskatiem degradē viņus jau no agra vecuma?

Uzņemies, lūdzu, atbildību par savu saturu, ar kuru dalies atklāti."

Elīnai tiek pārmests arī "body shaming" (ķermeņa kaunināšana ir darbība vai bezdarbība, pakļaujot kādu pazemošanai un kritikai par viņa ķermeņa iezīmēm). Liela daļa komentētāju min šo terminu, izsakot kritiku apģērbu tirgones virzienā, ka šādā veidā viņa aizvaino lielu daļu savu pircēju. 

Diskusijā piedalījušās arī Elīnas aizstāves, aicinot viņai atsekot, ja viņas publicētais saturs šķiet aizskarošs vai neatbilstošs. Vēl kāda daļa izsaka savu viedokli par Elīnas augumu, norādot, ka Didrihsones kārnums ne par ko labu neliecina. 

Citus komentētājus šis video ir sasmīdinājis.

Reaģējot uz kārtējo ažiotāžu, Didrihsone īsajā video minēja, ka video bijis joks. Viņa ir neizpratnē, vai tiešām cilvēki vairs nesaprot jokus.

Uz šo brīdi video ir skatīts 199 675 reizes, un to atzīmējušas ar "patīk" vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, kā, piemēram, Indra Salceviča, kas ir "Body positive" kustības aizsācēja Latvijā, influencere Katrīne Sauliete, stiliste Laura Valuta un citi. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Didrihsones vārds izskanējis vairākos skandālos, kas raisījuši plašu sabiedrības rezonansi. Viņa vairākkārt nonākusi gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā, gan abi ar vīru Nauri nonākuši sociālā dienesta un bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas redzeslokā.

Plaši apspriesti arī Elīnas kā autovadītājas paradumi, neaizsprādzējot drošības jostu, kā arī jau pieminētie video ar dēlu, kas raisīja plašu sabiedrības rezonansi.

Didrihsone saņēmusi aizrādījumus arī par mirkļbirkas #reklāma nelietošanu sociālajā tīklā "Instagram", kurā aktīvi reklamē apģērbus. Ik pa laikam parādās arī citas sūdzības - piemēram, vairākas sievietes apgalvo, ka apģērba iegādes brīdī viņām lūgts maksāt skaidrā naudā un netiek izsniegts čeks. Sūdzības ir arī par preču atgriešanas sistēmu.

Didrihsone pērn piedalījās arī Aināra Šlesera dibinātās politiskās partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanā un uzstājās ar 29. kārtas numuru. Didrihsone ar vīru Nauri ir reliģiskās organizācijas "Prieka vēsts" locekļi un nereti redzami tās rīkotajos pasākumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu