Lukašenko atbalstītāja Sabaļenka nesaprot, kāpēc ukraiņu tenisisti "pēkšņi" sākuši viņu ienīst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arina Sabaļenka
Arina Sabaļenka Foto: AFP / Scanpix

Baltkrievijas tenisa zvaigzne Arina Sabaļenka sarunā ar medijiem paudusi neizpratni, kāpēc amata māsas un brāļi no Ukrainas viņu ienīst.

WTA ranga otrā rakete tika intervēta pēc prestižā Indianvelsas "WTA 1000" turnīra fināla, kurā viņa ar 6-7, 4-6 piekāpās Kazahstānu pārstāvošajai Jeļenai Ribakinai, kurai ir krievu saknes.

"Situācija ir ļoti, ļoti smaga, jo tik lielu naidu ģērbtuvē vēl nebiju piedzīvojusi," norādīja Sabaļenka. "Protams, "Instagram" saņemu dažādas ziņas, piemēram, pēc zaudējuma, taču tādas dusmas ģērbtuvē iepriekš nebiju piedzīvojusi."

Sabaļenka iepriekš paudusi atbalstu Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko. Viņa arī norādījusi, ka sportam nav nekāda sakara ar politiku.

"Man ir ļoti grūti saprast, kāpēc cilvēki mani pēkšņi sākuši bez iemesla ienīst. Tam nav nekāda pamata, es neko neesmu nodarījusi."

24 gadus vecā sportiste 2020. gadā atteicās parakstīties, lai Baltkrievijā tiktu rīkotas jaunas prezidenta vēlēšanas. Toreiz atbilstoši oficiālajai versijai uzvarēja Lukašenko. Atklāto vēstuli parakstīja aptuveni 400 Baltkrievijas sportisti, tostarp pasaules un Eiropas čempioni, olimpiāžu medaļnieki un godalgoti sporta meistari, bet ne Sabaļenka.

"Es kontaktējos ar vairākiem ukraiņiem, bet dažas meitenes pret mums ir ļoti agresīvi noskaņotas. Es vienkārši turos no viņām pēc iespējas tālāk," piebilda Sabaļenka.

"Sākumā jutos ļoti slikti, jo ukraiņu meitenes vienmēr bija dusmīgas. Bet tad sapratu, ka tā nav mana vaina. Neesmu viņām neko sliktu nodarījusi. Esmu diezgan pārliecināta, ka arī citas Krievijas un Baltkrievijas sportistes nav darījušas kaut ko sliktu ukraiņiem," sacīja Sabaļenka.

Lai arī Sabaļenka uzskata, ka sportam nav nekā kopīga ar politiku, viņa iepriekš nav slēpusi savas simpātijas pret Lukašenko režīmu.

Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kas pieļauj agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistu sacenšanos visaugstākā līmenī. Tiesa, neitrālu sportistu statusā.

"Es sapratu, ka tās ir tikai emocijas, kuras man jāignorē. Man jāsaprot, ka es neko sliktu neesmu izdarījusi. Es nespēju kontrolēt citu cilvēku emocijas," teica Sabaļenka.

WTA rangā Sabaļenka atrodas 2. pozīcijā. Šosezon viņa piedzīvojusi tikai divus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu