Izraēlas premjers aptur likumprojektu pret pievēršanu kristietībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka neļaus pieņemt valdošās koalīcijas partijas ierosinātu likumprojektu, kas paredzētu cietumsodu par pievēršanu kristietībai.

Ierosinātais likumprojekts ir izraisījis sašutumu evanģēlisko kristiešu vidū, kas ir starp spēcīgākajiem un ietekmīgākajiem Izraēlas atbalstītājiem ASV.

Likumprojektu janvārī ierosināja vairāki Kneseta (parlamenta) ultraortodoksālie jūdaistu deputāti, tai skaitā parlamenta Finanšu komitejas vadītājs Moše Gafni. Tajā teikts, ka par mēģinājumu kādu pievērst savai ticībai vajadzētu piespriest vienu gadu cietumā, bet par mēģinājumu pievērst nepilngadīgo - pat divus gadus.

"Pēdējā laikā ir pieauguši misionāru grupu, galvenokārt kristiešu, mēģinājumi pievērst savai ticībai," teikts likumprojektā.

Likumprojekts nav pavirzījies uz priekšu, bet tas šonedēļ izpelnījās plašu uzmanību Amerikas evanģēlisko kristiešu pasaulē pēc tam, kad par to pavēstīja evanģēliskā ziņu vietne "All Israel News".

"Mēs nevirzīsim uz priekšu nevienu likumu pret kristiešu kopienu," Netanjahu trešdien paziņoja tviterī.

Gafni sacīja, ka esot ierosinājis šo likumprojektu kā procesuālu lietu, kā viņš to darījis arī iepriekš, un neesot plānots to virzīt tālāk.

Evanģēliskie kristieši, sevišķi Savienotajās Valstīs, ir starp spēcīgākajiem Izraēlas atbalstītājiem, uzskatot šo valsti par Bībeles pravietojuma piepildījumu.

Izraēla vērtē pozitīvi evanģēlisko kristiešu sniegto politisko un finansiālo atbalstu, neuzskatot, ka tam būtu kāds slēpts reliģisks nolūks. Vairums ebreju tomēr uzskata jebkādus mēģinājumus pievērst viņus kristietībai par dziļi aizskarošiem, atceroties gadsimtiem ilgo ebreju vajāšanu un piespiedu pievēršanu kristietībai.

"All Israel News" galvenais redaktors Džoels Rozenbergs atzinīgi novērtēja Netanjahu paziņojumu, kas izskanējis laikā, kad Izraēlā notiek protesti pret plāniem reformēt tiesu sistēmu un pieaug saspīlējums attiecībās ar ASV administrāciju saistībā ar Jordānas rietumkrasta ebreju apmetņu jautājumu.

"Netanjahu ir ilgs un pārbaudīts globālās kristiešu kopienas draugs, un viņa rīcība šodien (..) ir vēl viens pierādījums tam," sacīja Rozenbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu