Mira pēc "soda treniņa" - ASV universitātei cīkstoņa nonāvēšana izmaksājusi milzu summu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

ASV Kamberlendas Universitāte par reslinga cīkstoņa Granta Breisa nonāvēšanu sportista tuviniekiem būs spiesta izmaksāt milzīgu kompensāciju, vēsta CNN.

Breiss, kuram tobrīd bija 20 gadu, dzīvību zaudēja 2020. gadā pēc brutāla treniņa.

Tiek ziņots, ka Breisa dzīvība izdzisusi pēc "soda treniņa", kura laikā cīkstonim netika atļauts dzert ūdeni. Universitātes reslinga treneri ignorējuši cīkstoņa veselības stāvokļa straujo pasliktināšanos, aizliedzot citiem audzēkņiem palīdzēt Breisam.

Tāpat treneri cīkstoni pēc treniņa vienu pašu aizsūtījuši mājup. Pēc treniņa pamešanas jaunieša dzīvība izdzisa. 

"Viņš ar rokām bija ieķēries zālē pēc izmisīga mēģinājuma atrast ūdeni un palīdzību," teikts tiesas paziņojumā.

Kamberlendas Universitāte piekritusi 14 miljonus vērtam izlīgumam ar cīkstoņa ģimeni, neskatoties uz izglītības iestādes pārstāvju pārliecību, ka viņi šai tiesas prāvā var uzvarēt.

"Grants bija talantīgs, patīkams jauns cilvēks, kuram priekšā bija gaiša nākotne. Mūsu universitāte un komūna turpina sērot par viņa nāvi. Mēs ļoti ceram, ka notikušā atrisināšana kaut kādā mērā ļaus Breisa ģimenei rast mieru un dziedēt sāpes," preses relīzē citēts Kamberlendas Universitātes vadītājs Džerijs Džeksons.

Tiesas izmeklētāji ziņoja, ka Kamberlendas Universitātes reslinga treneri jau divus gadus pirms traģiskās Breisa nāves bija radījuši "toksisku un agresīvu kultūru". Tāpat universitātes treneriem būs jāiziet kursi, kuru mērķis ir novērst ar pārkaršanu saistītas nāves nākotnē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu