"Blackhawks" hokejisti nevalkās LGBTQ atbalsta iesildīšanās formas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čikāgas "Blackhawks" hokejisti
Čikāgas "Blackhawks" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Čikāgas "Blackhawks" svētdien "Pride Night" ietvaros nevilks LGBTQ un praidu atbalstošus formas tērpus drošības apsvērumu dēļ.

Svētdien mačs, kurā "Blackhawks" savā laukumā uzņems Vankūveras "Canucks", tiks veltīts LGBTQ un praida atbalstam, un atšķirībā no citām komandām laukuma saimnieki iesildīšanās laikā nevilks LGBTQ un praida atbalstam veltītās formas, pamatojot to ar drošības apsvērumiem un Krievijas likumiem, kas aizliedz LGBTQ atbalstu jebkādā formā.

NHL pieņēma šādu lēmumu pēc diskusijām ar drošības nodrošinātājiem mačos, kuri nav tieši saistīti ar attiecīgo komandu. Decembra sākumā Krievijā tika apstiprināts likumprojekts, kas aizliedz visu "LGBTQ propagandu", un tas varētu attiekties arī uz Čikāgas vienībā spēlējošo krievu aizsargu Ņikitu Zaicevu.

Tāpat šosezon LGBTQ atbalstošos formu atteicās vilkt Sanhosē "Sharks" vārtsargs Džeimss Reimers un Filadelfijas "Flyers" aizsargs Ivans Provorovs no Krievijas. Tikmēr atbalstu paust nebaidījās "Sharks" rindās spēlējošie Krievijas hokejisti Nikolajs Knižovs un Aleksandrs Barabanovs, kuri vilka attiecīgās iesildīšanās formas.

"Blackhawks" ar 54 punktiem 70 spēlēs Rietumu konferencē ierindojas 15. pozīcijā, kamēr "Canucks" ar 67 punktiem tikpat mačos atrodas 12. vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu