VIDEO ⟩ "Man tie 20 eiro ir liela nauda." Tiesu izpildītāja izsole tiek atcelta, bet iedzīvotājam dalības maksu neatmaksā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Gena Melendrez/Shutterstock

Ogres puses iedzīvotājs Jāzeps Zvērināta tiesu izpildītāja organizētā izsolē nolēma iegādāties dzīvokli. Viņš iemaksāja 165 eiro lielu nodrošinājuma maksu un 20 eiro dalības maksu. Taču izsole tika atcelta, bet Jāzepam visa nauda atmaksāta netika, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

"Ja tā nav mana vaina, ka izsole nenotiek, kādēļ man neatmaksā naudu?" neizpratnē ir Jāzeps. "Man tie 20 eiro ir liela nauda, esmu pensionārs. Uzskatu, ka tā ir krāpniecība."

Jāzeps atguva iemaksāto nodrošinājuma maksu, taču 20 eiro izsoles dalības maksa tā arī netika atmaksāta. Vīrietis sazinājies ar Tiesu administrāciju, taču viņam paskaidroja, ka dalības maksa netiks atmaksāta.

Tiesu administrācijā, kas ir Tieslietu ministrijas pakļautībā, apstiprina - ja parādnieks laikus atmaksā parādu, izsole tiek pārtraukta un dalības maksu iedzīvotājiem neatmaksā. Ministrijā norāda, ka noteikumi ir tādi, kādi ir, un ka šobrīd neesot paredzēts tos mainīt.

Vidēji gadā tiekot organizētas 2000 piespiedu izsoles. Katra desmitā no tām atcelta, jo parāds atmaksāts. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu