VIDEO ⟩ "Ir ziņots attiecīgajām iestādēm neskaitāmas reizes." Vaidavas ielā šoferi regulāri brauc pa sabiedriskā transporta joslu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Rīgā, Vaidavas ielā, jau otro gadu centra virzienā autovadītājiem atvēlēta viena braukšanas josla, otra paredzēta sabiedriskajam transportam un citiem transportlīdzekļiem, kuriem ceļu satiksmes noteikumi ļauj to izmantot. Taču realitātē pa šo joslu pārvietojas arī autovadītāji, kuriem tas nav ļauts, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets 

Šoferi, kas pārkāpj šos ceļu satiksmes noteikumus, neērtības rada sabiedriskajam transportam un kavē citu satiksmes dalībnieku pārvietošanos.

"Ir ziņots attiecīgajām iestādēm neskaitāmas reizes, reakcijas nekādas. Un tā katru dienu," norāda trolejbusa vadītāja. "Rezultātā vadītājiem jācieš no pasažieru nepārtrauktajiem apvainojumiem un neapmierinātības, ka nebraucam, kā sarakstā norādīts."

Liela daļa uzrunāto šoferu atzīst, ka pamanījuši, ka josla paredzēta sabiedriskajam transportam, taču izvēlējušies pa to braukt, lai raitāk tiktu uz priekšu.

Par neatļautu braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu paredzēts naudas sods 40 eiro apmērā.

"Rīgas satiksmē" atklāj, ka galvaspilsētā bez jau pieminētās Vaidavas ielas ir vēl trīs problēmposmi – Brīvības ielā, Maskavas ielā, kā arī uz Zemitāna pārvada nobrauktuves.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu