FOTO ⟩ Uz Ukrainu no Rīgas pavada humāno konvoju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Humānā konvoja pavadīšana uz Ukrainu
Humānā konvoja pavadīšana uz Ukrainu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, plkst. 14.10, Rīgā, no laukuma pie Kongresu nama, norisinās humānā konvoja pavadīšana uz Ukrainu. Tajā piedalās Ukrainas valdības pārstāvis, vietējie ziedotāji un atbalstītāji, pavēstīja Latvijas ukraiņu konfederācijā "Viče".

Foto: Humānā konvoja pavadīšana uz Ukrainu 

Šajā konvojā būs vairāki transportlīdzekļi. Pateicoties uzņēmumam "Latvijas finieris", pie Ukrainas karavīriem dosies militārais kvadracikls un divi apvidus auto. Pie brigādes, kurā dien aktieri, gatavs doties pikaps, kura iegādei aicināja ziedot dziedātāja Katrīna Gupalo.

Savukārt pateicoties labdarības iniciatīvai "Stopify", Ukrainas aizstāvji saņems militāro bagiju, kuram ir bruņojums, kas pasargās karavīrus no šķembām. Konvojam pievienosies arī biedrības "Agendum" sarūpēts apvidus auto.

Līdzi dosies mikroautobusi ar formastērpiem, droniem, pārtiku, gultām-transformeriem Kijivas metropolitēnam, instrumentiem auto remontam un tranšeju ierīkošanai, individuāliem komplektiem no veikalu tīkla "Maxima Latvija" un plediem no "Kesko Senukai Latvia", kā arī citām nepieciešamām lietām.

Konvoju pavada Ukrainas Ministru kabineta ministrs Olehs Nemčinovs, labdarības fonda "Ziedot.lv' pārstāvji, Ukrainas vēstniecība, atbalstītāji, ziedotāji un "Viče" šoferi, kuri nogādās konvoju līdz Ukrainas bruņoto spēku brigāžu pārstāvjiem.

Pasākuma apmeklētājus restorāna "Borščs" šefpavāre cienās ar šo tradicionālo ukraiņu ēdienu, tādā veidā izsakot pateicību Latvijai par atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu