VIDEO ⟩ "Šādu gadījumu nav daudz, bet notiek." Piegādājot pensiju, pastnieku sakož suns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Volodymyr Plysiuk/Shutterstock

Piegādājot pensiju, kādu pastnieku no Sabiles sakodis suns. Rezultātā vīrietis kļuvis darbnespējīgs, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Iebraucot saimniecības teritorijā, pastnieks neesot manījis nevienu norādi, ka sētā būtu suņi. Turklāt teritorija nemaz nebija iežogota. Izkāpjot no transportlīdzekļa, vīrietis devās uz māju, taču tad ap stūri izskrēja divi liela auguma suņi. Lielākais no tiem bija agresīvs un uzklupa.

Pastnieks atminas, ka suns vispirms centies iekost sejā, taču vīrietis pielicis priekšā roku un "nokratījis" suni. Tad dzīvnieks ķēries klāt pastnieka kājām.

Vīrietim tomēr izdevās atkāpties un aizkļūt līdz automašīnai un ieslēgties salonā.

Rezultātā pastniekam ir kodumu pēdas uz rokas un vēl negantākas traumas kājām. 

"Šādu gadījumu nav daudz, bet notiek," nosaka "Latvijas pasta" Pasta tīkla departamenta direktore Inga Jirgensone. Pastniekiem tiekot piešķirti aizsarglīdzekļi – piparu gāze, taču tie ne vienmēr ir efektīvi.

Suņu bīstamību pēc iesniegumu saņemšanas izvērtē Pārtikas un veterinārais dienests. Pērn 33 gadījumos par bīstamiem atzīti septiņi suņi.

Pastā uzsver, ka no šiem gadījumiem var izvairīties. Ja suņu saimnieki zina, ka konkrētā datumā pie viņiem dosies pastnieks, mājdzīvnieku vajag "noslēpt".

Neatliekamās medicīnas palīdzības dati liecina, ka 2022. gadā saņemti 128 izsaukumi, kur kāds suns bija sakodis vai saskrāpējis cilvēku. No tiem 89 pacienti nogādāti ārstniecības iestādē ar smagākām traumām un to komplikācijām. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu