Drīzumā atvērs pirms diviem gadiem slēgto viesnīcu "Metropole"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viesnīcas istabiņa. Ilustratīvs attēls
Viesnīcas istabiņa. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

15. aprīlī tiks atvērta pirms diviem gadiem slēgtā viesnīcā "Metropole by Semarah Hotels", atklāja viesnīcas vadītāja Alisa Junga.

Viņa skaidroja, ka lēmums pieņemts, jo tūristu plūsma Rīgā atjaunojas, iegūstot pozitīvu tendenci, un viesnīcas darbības atjaunošana kļuvusi finansiāli pieņemama.

Junga piebilda, ka viesnīcas darbība tiks papildināt ar jaunu, uz mākslu un vēsturi virzītu konceptu, kas palīdzēs ne tikai viesiem no Eiropas izbaudīt ēkas senatnīgo atmosfēru, bet arī vietējiem iedzīvotājiem iepazīties ar talantīgu mākslinieku darbiem un izstādēm.

Taujāta par investīcijām, Junga norādīja, ka 2019.gadā viesnīca "Metropole" tika īslaicīgi aizvērta uz viena korpusa numuru remontdarbiem, tāpēc šobrīd viesnīcas atvēršanas process prasa salīdzinoši mazākas investīcijas.

"Pati lielāka līdzekļu daļa ir ieplānota jauna personāla atlasei, viesnīcas telpu sakārtošanai un jauna inventāra iegādei," atzīmēja viesnīcas vadītāja, konkrētākus investīciju apjomus neminot.

Komentējot šī gada prognozes, Junga sacīja, ka uz 2023.gadu raugās pozitīvi, tostarp, vadoties pēc ārzemju tūristu skaita pieauguma Rīgā un "Metropoles" iespējām, viņa paredz, ka šogad viesnīca varētu sasniegt 2019.gada rezultātus.

Tāpat Junga pauda, ka šogad viesnīca plāno strādāt pie tūristu piesaistes no ārvalstīm un uzrunāt gan individuālus ceļotājus, gan biznesa darījumu viesus. "Proti, grupu īpatsvars ir manāmi krities, bet arī ar šo segmentu mēs plānojam turpināt strādāt," piebilda vadītāja.

LETA jau vēstīja, ka 2020.gada oktobrī uz nenoteiktu laiku "Metropole" tika slēgta.

Toreiz "Semarah Hotels", kuras grupā ietilpst viesnīca "Metropole", Mārketinga nodaļas vadītāja Jeļena Girucka norādīja, ka vasaras mēnešos, kad lielākoties ceļoja Baltijas valstu iedzīvotāji, viesnīcas "Metropole" noslodze bija 26% no maksimālās kapacitātes, savukārt septembrī - 18%. Vienlaikus viesnīcas apgrozījums 2020.gada septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, samazinājies par 83%.

2020.gadā viesnīcas "Metropole" direktore Alisa Ratkeviča atzīmēja, ka starptautiskā tūrisma nozare ir viena no tām, kas Covid-19 apkarošanai ieviesto ierobežojumu dēļ cietusi dramatiski.

"Lai kā mēs censtos izdzīvot, ir zināma robeža, pie kuras tas kļūst finansiāli neiespējami, jo jāuztur infrastruktūra, jāalgo darbinieki, jāmaksā nodokļi. 2019.gadā "Semarah Hotels" nodokļos valstij samaksāja vairāk nekā 2,5 miljonus eiro. Šajā laikā mēs un visa viesnīcu nozare sagaida lielāku atbalstu no valsts, Ekonomikas ministrijas, Ministru prezidenta, lai varētu izdzīvot, līdz tūrisma nozare atkopsies," pauda Ratkeviča.

Viņa minēja, ka ir darīts viss iespējamais, lai pielāgotos jaunajiem apstākļiem, taču viesnīca, kuras pamatdarbība ir balstīta uz starptautisko tūristu piesaisti, nevar finansiālos zaudējumus kompensēt, cenšoties Rīgā piesaistīt tikai vietējo iedzīvotāju uzmanību.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2019.gadā "Semarah Hotel Management" strādāja ar 13,794 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 442 864 eiro apmērā. Finanšu dati par 2021.gadu vai 2022.gadu nav pieejami.

Kompānija reģistrēta 2012.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nikita Polovinkins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu