VIDEO un FOTO ⟩ Ekskluzīva iespēja klausīties Zemes stundai veltīto koncertu portālā Apollo.lv

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Apollo.lv" lasītājiem ir ekskluzīva iespēja klausīties Zemes stundai veltīto koncertu, kurā uzstājās dziedātāja Grēta Grantiņa, čellu trio "Melo-M" un skatuves mākslinieks Igo.

25. martā pulksten 20.30 visā pasaulē tika izslēgtas gaismas gan mājokļos, gan sabiedriskās vietās, lai radītu retu vienotības brīdi un pievērstu sabiedrības uzmanību arvien pieaugošajiem klimata pārmaiņu draudiem un dzīvās dabas izzušanai.

Aicinām klausīties koncertu kopā ar "Apollo.lv".

Video: Zemes stundas koncerts

Ikviens šajā laikā ir aicināts veltīt vienu stundu Zemei un apliecināt savu apņemšanos saudzēt mūsu planētu un tās dabas daudzveidību, lai līdz 2030. gadam dabas stāvoklis Latvijā un pasaulē būtu labāks nekā tas ir šobrīd.

Zemes stunda nav tikai viena stunda gadā, kurā simboliski tiek izslēgta gaisma, tas ir aicinājums uz rīcību planētas labā, kurai jāturpinās arī pēc Zemes stundas.

Foto: Zemes stundai veltīts koncerts

Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis komentē: "Dabas atjaunošana ir svarīgs uzdevums nākamajiem gadiem, jo atrodamies pagrieziena punktā, kad varam mainīt trajektoriju, kurā virzāmies. Eiropā ir jāpieņem Dabas atjaunošanas likumu, kas paredz saudzēt mežus, pļavas, mitrzemes, jūras teritorijas un upes. Panākot šāda likuma ieviešanu Eiropā, mums arī nacionālā līmenī būs jāsaprot, kā mēs sasniegsim šos mērķus.

Tāpat mums jāstrādā ar citām jēgpilnām rīcībām dabas daudzveidības saglabāšanā — aizsargājamo teritoriju tīkla paplašināšanu un pārvaldību, ilgtspējīgu mežu, purvu, pļavu, ūdeņu apsaimniekošanu ārpus aizsargājamajām teritorijām.

Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam to paveikt, ar savu rīcību apliecinot, ka mums rūp dabas stāvoklis gan Latvijā, gan pasaulē."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu