Merzļikinam neveiksmīga atgriešanās spēlē. Bļugers un Girgensons svin uzvaras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien, 25. martā, savā pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā kopš mēneša sākuma ielaida sešas ripas un traumas dēļ tika nomainīts. Savukārt uzvaras izcīnīja uzbrucēji Teodors Bļugers un Zemgus Girgensons.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 8:2 (2:2, 4:0, 2:0) kapitulēja Monreālas "Canadiens".

Merzļikins ģimenes apstākļu dēļ bija atgriezies Latvijā un aizvadīja savu pirmo maču kopš 7.marta. Laukumu latvietis pameta trīs minūtes pirms otrā perioda beigām un pirms nomaiņas viņam bija problēmas ar labu kāju. Merzļikins šajā spēlē atvairīja 18 no 24 metieniem, bet viņu nomainījušais Maikls Hatčinsons - sešus no astoņiem.

Trīsreiz "Blue Jackets" komandu pārspēja Rafaels Hārvijs-Pinārs, visas trīs ripas metot Merzļikina vārtos. Vēl "Canadiens" rindās Nikam Sazaki bija gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles, bet ar trīs punktiem cīņu pabeidza Maiks Hofmans (1+2) un Maiks Metsons (0+3).

Savukārt piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights", kas izbraukumā ar 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Edmontonas "Oilers".

Uzvaru papildlaika trešajā minūtē izrāva Nikolā Ruā, kurš pēc paša metiena pretinieku vārtu priekšā tika pie atlēkušās ripas un raidīja to tīklā. Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem izcēlās Džeks Aikels, bet pretinieku rindās vienīgajam divi punkti (1+1) bija Leonam Draizaitlam.

Bļugers šajā cīņā uz ledus bija 11 minūtes un 29 sekundes, no tām mazākumā 73 sekundes, bet vairākumā - 14 sekundes. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pretinieku laukumā uzvaru svinēja arī Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) bija pārāka pār Ņujorkas "Islanders".

Trešā perioda 14.minūtē 1:0 panāca Girgensona maiņas biedrs Kails Okposo, bet pusminūti pirms pamatlaika beigām punktu uzvarai pielika Džefs Skiners. Ēriks Komrī neitralizēja visus 26 metienus.

Girgensons spēlēja 13 minūtes un 12 sekundes, no tām 76 sekundes mazākumā. Latvijas hokejists vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

"Golden Knights" ar 98 punktiem 73 mačos ir pirmā Rietumu konferencē un tuvākajā laikā nodrošinās vietu Stenlija kausa izcīņā. "Sabres" ar 76 punktiem 72 mačos ir desmitā Austrumos, no "play-off" zonas atpaliekot sešus punktus, kamēr "Blue Jackets" ar 53 punktiem 72 dueļos ir priekšpēdējā visā līgā un pēdējā, 16. Austrumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu