Medijs: Kremļa ieliktenis Krimā izveidojis savu privāto armiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: withGod/Shutterstock

Kremļa ieliktenis Krievijas okupētajā Krimā Sergejs Aksenovs pussalā izveidojis privātu militāro uzņēmumu "Konvojs", vēsta neatkarīgais ziņu portāls "Važnije istorii". 

Aksenovs pēdējā laikā neslēpj savu atbalstu Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājam Jevgeņijam Prigožinam, kurš kritizējis Krievijas Aizsardzības ministriju, kas apzināti ierobežojot munīcijas piegādes grupējuma viņa algotņiem.

Medijs norāda, ka šogad martā Aksenovs Krimas televīzijā runājis par profesionālas militārās vienības izveidošanu Krimā.

Aksenovs sacījis, ka algotņi esot "puiši, kuri izgājuši cauri visam iespējamajam, grupas vadītājiem esot vairāki ordeņi par drosmi, bet štāba vadītājam – Krievijas varoņa zvaigzne".

"Konvojs" ir salīdzinoši jauns privāts militārais veidojums. Pērnā gada novembrī izveidots arī "Telegram" kanāls ar tādu pašu nosaukumu. Tajā tiek publicēti filozofiski teksti par "spēcīgo pareizticīgo Krieviju" un ukraiņu sātanistiem, "uzvarētājiem", sazvērestības teorijas par to, kā Rokfelleri nopirkuši ūdensapgādes sistēmu Ukrainā un tagad "ar īpašām ķīmiskām vielām paralizē tās smadzeņu daļas, kas cilvēkiem ir atbildīgas par personas pašidentificēšanos". Tajā arī, protams, tiek izvietoti aicinājumi pievienoties militāram grupējumam, kā arī fotogrāfijas un video no frontes līnijas.

Formāli "Konvojs" ir armijas kaujas rezerves, kuru dalībnieki slēdz divus līgumus - vienu ar grupējumu, bet otru ar Krievijas Aizsardzības ministriju, portālam pastāstījis bijušais šā grupējuma dalībnieks.

Pēc viņa teiktā, tas ļaujot saņemt garantētus maksājumus ievainojumu vai nāves gadījumā. Tiem, kuri vienībā nodienējuši vismaz gadu, tiekot solīta zeme "Krimā vai Abhāzijā". Laikā, kad vienība sāka veidoties, tajā darbojušies aptuveni 300 cilvēku.

Militārais grupējums pašlaik esot izvietots Hersonas reģionā, kas atrodas blakus Krimai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu