"Necienīga rīcība." Latvijas daiļslidotāja kritiski izteikusies par krievu olimpisko medaļnieci Trusovu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sofija Stepčenko
Sofija Stepčenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas daiļslidotāja Sofija Stepčenko kritizējusi pērnā gada olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Aleksandru Trusovu, vēsta "Sport-Express".

Aizvadītā gada olimpiskajās spēlēs dāmu daiļslidošanas sacensībās nomāca pamatīga skandālu ēna. Vispirms dopinga pārkāpumu dēļ plašu uzmanību izpelnījās sacensību galvenā favorīte Kamila Vaļijeva, kura izvēles programmā piedzīvoja vairākas neveiksmes, paverot durvis uz panākumu citām konkurentēm.

Viena no galvenajām favorītēm pēc Vaļijevas izgāšanās bija viņas tautiete Aleksandra Trusova. Kopsummā gan triumfēja cita krieviete - Anna Ščerbakova, izraisot pamatīgu Trusovas sašutumu.

Latvijas daiļslidotāja Stepčenko šādu Trusovas rīcību nosauca par neprofesionālu.

"Skaidrs, ka zaudēt Olimpiādē, it sevišķi pēc tāda priekšnesuma, ir ļoti smagi. Grūti pat iedomāties, kā viņa jutās. Tomēr ir jāspēj kontrolēt savas emocijas. Tā ir profesionalitāte. Tas, kā viņa uzvedās, pēc vērtējuma paziņošanas, bija ļoti neglīti. Tā bija necienīga rīcība. Necienīga rīcība tāda kalibra sportistei kā viņa," sacīja Latvijas daiļslidotāja.

16 gadus vecā Stepčenko aizvadītajā nedēļā notikušajā pasaules čempionāt'izcīnīja 23. vietu.

Stepčenko brīvajā programmā piedzīvoja kritienu, taču ātri piecēlās un veiksmīgi pabeidza atlikušo programmas daļu. Viņas sniegums tika novērtēts ar 99,51 punktu, saņemot 52,90 punktus par tehniskajiem elementiem un 47,61 punktu par programmas komponentēm.

Ar 158,38 punktiem Stepčenko divu slidojumu summā finišēja 23.vietā.

Labāk par Stepčenko pasaules čempionātos sieviešu konkurencē no Latvijas startējusi vien Angelīna Kučvaļska, kura 2016.gadā izcīnīja 15., 2015.gadā - 16. un 2017.gadā - 22.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu