Visā Vācijā streiku dēļ plaši traucējumi sabiedriskajā transportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Visā Vācijā pirmdien, 28. martā, ir plaši traucējumi sabiedriskajā transportā, jo nozarē strādājošie ar streiku vēlas panākt algu palielināšanu.

Strādājošie lidostās, ostās, dzelzceļa, autobusu un metro maršrutos lielākajā daļā Vācijas atsaukušies arodbiedrību EVG un "Verdi" aicinājumam rīkot 24 stundu streiku.

Berlīnes centrālā dzelzceļa stacija, kas parasti ir ļaužu pilna, pirmdien galvenokārt bija klusa, jo nacionālais dzelzceļa operators "Deutsche Bahn" atcēla tālsatiksmes un reģionālo vilcienu reisus.

Tāpat ievērojams skaits reisu atcelts Frankfurtes un Minhenes lidostās.

Gandrīz 380 000 cilvēku, kas plānoja ceļot ar lidmašīnu, streiku dēļ nevarēs to darīt, brīdinājusi Vācijas lidostu asociācija. Arodbiedrība ir aicinājusi streikot visās Vācijas lidostās strādājošos, izņemot Berlīnē.

Arodbiedrības, rīkojot kopīgu streiku pēc daudziem atsevišķiem iepriekšējiem streikiem, cer izdarīt papildu spiedienu uz Vācijas valdību un pašvaldībām, pirmdien sākoties sarunu trešajai kārtai.

"Verdi" pieprasa darbinieku algas palielināt par 10,5%, bet EVG pieprasa tās pārstāvēto darbinieku atalgojumu paaugstināt par 12%.

"Verdi" pārstāv aptuveni 2,5 miljonus strādājošo valsts sektorā, bet EVG pārstāv dzelzceļa un autobusu pakalpojumu uzņēmumu darbiniekus.

Lidostu asociācija ADV nosodījusi arodbiedrību aicinājumus streikot, nodēvējot to par eskalāciju, balstoties uz Francijas modeli, un norādījusi, ka tas kaitē Vācijas tēlam aviācijas pasažieru vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu