Latvijas e-sportists Saukands izcīna "Grand Slam" turnīra galveno naudas balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Helvijs "Broky" Saukants
Helvijs "Broky" Saukants Foto: HLTV

Latvijas e-sportists Helvijs "Broky" Saukants un "FaZe Clan" komanda aizvadītajā nedēļas nogalē Maltā uzvarēja "ESL Pro" līgas turnīrā datorspēlē "CS:GO" ("Counter-Strike: Global Offensive") un izcīnīja "Grand Slam" titulu, tiekot arī pie galvenās naudas balvas.

Turnīra finālā Latvijas e-sportista pārstāvētā vienība ar 3-1 uzvarēja "Cloud9" komandu, kurai bija zaudējusi iepriekšējos trīs dueļos.

Līdz ar "Grand Slam" izcīnīšanu "FaZe Clan" vienība arī tika pie vienu miljonu ASV dolāru (apmēram 927 tūkstoši eiro) lielas naudas balvas. Galveno balvu varēja izcīnīt uzvarot četros no desmit "Grand Slam" turnīriem.

"FaZe Clan" svinēja panākumus arī "Grand Slam" turnīros Katovicē, Ķelnē un uzvarēja "ESL Pro" līgas turnīrā 2022.gadā. Ja "Faze Clan" e-sportisti būtu piedzīvojuši neveiksmi pēdējā "Grand Slam" finālā, tad pie galvenās naudas balvas tiktu "Cloud9".

Šajā turnīrā startēja arī Mareks "Yekindar" Gaļinskis un "Team Liquid" vienība, taču pēc pārvarētas grupu fāzes latvieša pārstāvētā komanda zaudēja pirmajā "play-off" kārtā un noslēdza sacensības dalītā 13.vietā.

Paredzams, ka "FaZe Clan" būs pēdējie "Grand Slam" uzvarētāji "CS:GO" datorspēlē, jo vasarā tiks izlaista "Counter-Strike 2", un sacensību organizētāji paziņoja, ka turnīri tiks aizvadīt e-sportistiem sacenšoties jaunākajā spēles versijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu