"Atmosfēra kērlinga hallē bija ļoti agresīva." Kas saraudināja pirmo Latvijas pasaules čempioni ratiņkērlingā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Makare/LETA

13. martā Poļina Rožkova un Agris Lasmans Kanādā pasaules čempionātā izcīnīja zelta medaļas ratiņkērlingā – Latvijai pirmās. LTV Ziņu dienesta rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" Poļina Rožkova stāsta par uzvaru, kura vēl īsti nav nosvinēta, un kādu notikumu, kuram vēl līdz galam nav tikusi pāri.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz pasaules čempionātu, janvārī Kērlinga hallē Rīgā notika trešais Latvijas čempionāts ratiņkērlingā jauktajiem pāriem. Par 2023. gada čempioniem kļuva Poļina Rožkova un Aleksandrs Dimbovskis. (Uz Kanādu gan viņš devās kā trenera asistents, jo negadījuma dēļ nevarēja piedalīties sacensībās un viņu aizstāja Agris Lasmans.)

Izcīnīt čempiona titulu un iespēju pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā – tas ir liels sasniegums un tam vajadzētu būt ļoti priecīgam brīdim. Poļina Rožkova stāsta, ka viss izvērsās citādi.

"Kad ar Aleksandru vinnējām Latvijas čempionātu kērlingā jauktajiem pāriem un izcīnījām sev tiesības pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā, man ne tikai nebija gandarījuma, es raudāju. Atmosfēra kērlinga hallē bija ļoti agresīva, ko man bija ļoti grūti pārdzīvot. Es tiešām domāju: priekš kam es to daru? Lai kāds man teiktu, ka dēļ tā, ka man ir krievu uzvārds, es atbalstu karu vai Putinu?"

Poļina Rožkova stāsta, ka jau hallē bijusi sajūta, ka kaut kas nav kārtībā. "Pēc tam es uzzināju, ka gan par mani, gan par Aleksandru kāds runā – nu jūs taču esat krievi, jūs noteikti atbalstāt to visu. Tas bija sāpīgi. Es vēl neesmu tikusi tam pāri."

Poļinas Rožkovas pirmā aizraušanās ar sportu pēc nokļūšanas ratiņkrēslā 2009. gadā sākās ar paukošanu. Vēlāk izrādījās, ka paukošanai un kērlingam ir daudz kā kopīga. Poļina stāsta: "Agrāk neuztvēru to kā sportu vai uztvēru to kā sportu veciem cilvēkiem, kam nepadodas nekas cits. Pēc pāris treniņiem viedoklis mainījās."

Poļina Ročkova strādā Labklājības ministrijā par vides pieejamības konsultanti. Viņa saka: "Brīžos, kad jūtos piekususi, saku sev: tu esi pasaules čempione, tu visu vari!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu