"Omniva" pakomāti kļūs videi draudzīgāki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Omniva

Sūtījumu piegādes uzņēmums SIA "Omniva" sadarbībā ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu SIA "Tet" aprīkos pakomātus ar saules paneļiem, pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Tostarp otrdien Kauguros, Jūrmalā, atklāts pirmais uzņēmuma pakomāts, kura darbību nodrošinās uz tā uzstādīto saules paneļu saražotā elektrība.

Plānots, ka pēc testa perioda "Omniva" ar "Tet" saules paneļiem aprīkos vēl vismaz 100 pakomātu.

Pēc uzņēmuma aplēsēm, gada laikā saules paneļi saražotu gandrīz 90% no pakomātam nepieciešamās enerģijas, bet saulainākajos mēnešos saules paneļu produktivitāte pret iekārtas elektrības patēriņu sasniegtu 150%.

"Omniva" vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare norāda, ka uzņēmuma stratēģija paredz pakāpenisku pāreju uz ilgtspējīgām tehnoloģijām jomās, kuras tas ir iespējams. "Pāreja uz saules radīto enerģiju vidējā termiņā ne tikai samazinās izmaksu pozīcijas, bet arī būs vēl viens solis "Omniva" ceļā uz oglekļa dioksīda neitralitāti," viņa atzīmē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Omniva" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc kompānijā vēstītā, bija 18,4 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās četras reizes un bija 640 000 eiro.

"Omniva" mātesuzņēmums ir Igaunijas "Eesti Post".

Savukārt "Tet" grupas apgrozījums, pēc provizoriskiem datiem, 2022.gadā bija 326,7 miljoni eiro, kas ir par 29% vairāk nekā 2021.gadā.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas Zviedrijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" pieder arī 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu