Rakstniece Nora Ikstena pirmo reizi pēc ilgās ārstēšanās iziet sabiedrībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nora Ikstena 2018. gadā.
Nora Ikstena 2018. gadā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rakstniece Nora Ikstena, pēc tam, kad emocionālu pārdzīvojumu dēļ bija nopietni apdraudējusi veselību, sabiedrībā neparādījās gandrīz gadu. Viņai bija nepieciešama ilgstoša ārstēšana, un tai tika vākti līdzekļi. Pagājušajā nedēļā slavenā romāna "Mātes piens" autore pirmo reizi izgāja publikas priekšā, raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Pagājušās nedēļas sākumā galerijā "Istaba" notika tikšanās ar mākslinieci Kristiānu Dimiteri. Šis bija ļoti īpašs vakars arī rakstniecei Norai Ikstenai.

Pirmo reizi pēc ilgās ārstēšanās Ikstena izgāja sabiedrībā un uzņēmās vadīt sarunu ar mākslinieci. Pasākums notika šaurā lokā. Ieradās arī Noras māsas Indras vīrs mākslinieks Aivars Vilipsōns. Klausītāju vidū bija arī Aivara un Kristiānas Dimiteres meita Berta ar savu atvasīti.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte pērnā gada aprīlī vietnē "Facebook" publicēja aicinājumu ziedot rakstnieces Noras Ikstenas veselībai.

Vēlāk Ikstenas māsa Indra Vilipsone ik pa laikam pastāstīja, kā rakstniecei klājas, sakot, ka viss rit uz labo pusi. Pēc vairāku mēnešu ilgas atveseļošanās pērn decembrī uz Noras mājām Ikšķilē tika aicināti tie, kas nepalika vienaldzīgi smagajā dzīves posmā. Katram, kas ziedojis līdzekļus viņas ārstēšanai un atbalstījis morāli, Nora ierakstīja pateicību grāmatā "Dievmātes draudzene".

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 28. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu