VIDEO un AUDIO ⟩ IIHF padomes loceklis Koziols stāsta par krievu naudu, "konstruktīvo kolēģi" Burē un PČ reorganizāciju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS sporta raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā epizodē viesojās Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) padomes loceklis Viesturs Koziols, lai aprunātos par Krievijas un Baltkrievijas hokejistu atgriešanu apritē, finansēm, pasaules čempionātu sistēmas pārstrukturēšanu un citiem tematiem.

Koziols jau pusotru gadu darbojas IIHF padomē, kur ir viens no 14 dalībniekiem. Viņš pastāstīja, ka ne katra sanāksme notiek klātienē, bieži var darboties arī attālināti.

Diemžēl joprojām padomes locekļa statuss ir arī Krievijas pārstāvim Pāvelam Burē. Koziols uzsvēra, ka padomei nav pilnvaru, lai viņu izslēgtu no savām rindām, tāpēc izveidojusies savdabīga situācija. Viņu izslēgt no padomes sastāva varot tikai ar kongresa lēmumu.

Burē liegts piedalīties sēdēs klātienē, bet arī attālināti viņš tām pievienojoties epizodiski. Padomes sasaukuma laikā bijušais Krievijas izlases hokejists neesot iesniedzis nevienu vērā ņemamu priekšlikumu.

Viens no galvenajiem padomes un IIHF darbiem šobrīd esot reorganizēt sarežģīto un piņķerīgo pasaules čempionātu sistēmu. Plāns ir izveidot tikai divas divīzijas, katrā pa 16 izlasēm. Elites divīzija paliktu pašreizējā veidolā, bet otrajā līmenī tiktu apvienotas šī brīža 1A un 1B divīzijas. 

Pasaules čempionāts notiktu tikai augstākajā un otrajā spēcīgākajā divīzijā, bet visas pārējās pasaules izlases cīnītos reģionālajās kvalifikācijās par iespēju vispirms nokļūt otrajā līmenī.

Sarunas laikā Koziols arī atklāja, kāds ir IIHF gada budžets un kā tas veidojas. Viņš arī atbildēja uz jautājumu, vai pamatots ir apgalvojums, ka organizācija atkarīga no krievu naudas.

Tāpat viņš izvērtēja gandrīz septiņu gadu laikā paveikto Latvijas Hokeja federācijā (LHF), arī komentējot baumas par iespējamo prezidenta Aigara Kalvīša aiziešanu no organizācijas pēc maijā Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu