Volodomirs Kličko komentējis SOK rekomendāciju attiecībā uz krievu un baltkrievu sportistiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Kličko
Vladimirs Kličko Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas boksa leģenda Volodomirs Kličko savā "Twitter" kontā komentējis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendāciju atļaut krievu un baltkrievu sportistiem startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs zem neitrāla karoga.

Jau ziņots, ka otrdien, 28. martā, SOK nāca klajā ar rekomendāciju atļaut krievu un baltkrievu sportistiem gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs startēt zem neitrāla karoga.

Gala lēmums Krievijas un Baltkrievijas sportistu jautājumā tiks pieņemts aprīļa beigās, bet SOK un tās prezidenta Tomasa Baha paziņojumi jau kopš janvāra ir austrumiem labvēlīgā tonī.

Kličko savā "Twitter" kontā kritiski izteicās par SOK rekomendāciju.

"SOK atļauj krievu un baltkrievu sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs zem "neitrāla karoga". Tomass Bahs kalpo Krievijas krāsām un interesēm. Šāds lēmums aptraipa olimpisko garu un tas, tieši tāpat kā šis karš, ir bezsakars."

SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

SOK valde apstiprina, ka šīs rekomendācijas neattiecas uz sportistu dalību tuvākajās divās olimpiskajās spēlēs, un lēmums šajā jautājumā pagaidām nav pieņemts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu