Smiltēns aicina Ķīnu aktīvāk iesaistīties Krievijas kara Ukrainā izbeigšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķīnai aktīvāk jāiesaistās Krievijas kara Ukrainā izbeigšanā, šādu aicinājumu šodien Ķīnas vēstniekam Latvijā Lianam Dzjaņcjuaņam pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

"Līdz ar iebrukumu Ukrainā starp Krieviju un civilizēto pasauli ir nolaidies dzelzs priekškars. Ķīna ir stratēģiski nozīmīgs spēlētājs, kas varētu izmantot savu ietekmi ANO hartas pamatprincipu iedzīvināšanā," tikšanās laikā ar vēstnieku, kurš bija ieradies atvadu vizītē, pauda Saeimas priekšsēdētājs.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, puses pārrunāja ANO Drošības padomes lomu starptautiskā miera nodrošināšanā, kā arī sprieda par likumdevēja lomu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā. Dzjaņcjuaņs pauda cerību uz ciešāku Latvijas un Ķīnas parlamentāro sadarbību nākotnē.

Smiltēns pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu, stiprinot Latvijas un Ķīnas attiecības.

Kā ziņots, Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam marta otrajā pusē apmeklējot Maskavu, Krievija un Ķīna uzsvēra savu attiecību "īpašo raksturu".

Lai gan Ķīnas līderis apsolīja Maskavai tirdzniecības turpināšanu un morālo atbalstu, viņš tomēr neapņēmās nodrošināt ieročus Krievijas karaspēkam Ukrainā, kas varētu pamudināt Rietumus noteikt sankcijas pret Ķīnu.

Ķīna arī nav apņēmusies ilgtermiņā pirkt lielos daudzumus Krievijas gāzes, kas vairs netiek transportēti uz Eiropu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu