Zviedrijā sieviete notiesāta par fotogrāfijām no Sīrijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas tiesa trešdien atzinusi 35 gadus vecu sievieti par vainīgu kara noziegumā par to, ka viņa publiskojusi fotogrāfijas, kurās redzama blakus nocirstām galvām Sīrijā 2014. gadā.

Fatošai Ibrahimai, kura tiesā savu vainu neatzina, tiesa piesprieda trīs mēnešu cietumsodu.

Tiesa norādīja, ka sieviete divos gadījumos publiskojusi fotogrāfijas ar nocirstām galvām, kas uzspraustas uz žoga Rakā. Galvas novietoja teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki.

Ibrahima ar mobilo telefonu nofotografējās Rakas laukumā, kur "Islāma valsts" kaujinieki atstāja apskatei nogalināto cilvēku līķus un galvas.

Sieviete publiskoja sociālajā tīklā "Facebook" "nicinošus komentārus par fotogrāfijās redzamajiem cilvēkiem un pauda viedokli, ka viņi ir pelnījuši to, kam viņi tika pakļauti," norādīja tiesa.

"Sieviete bija skaidri paudusi simpātijas pret grupējuma "Islāma valsts" rīcību, un viņas rīcība tika uzskatīta par saistītu ar bruņoto konfliktu, kas tajā laikā norisinājās," teikts spriedumā.

Ibrahima tiesā sacīja, ka devās uz Sīriju 2012.gada decembrī un bija spiesta tur palikt. Viņa apgalvoja, ka nedevās uz Sīriju, lai pievienotos "Islāma valstij". Zviedrijā viņa atgriezās 2017.gadā.

Ibrahima tika notiesāta arī par draudiem sociālajiem darbiniekiem Zviedrijā un viņu apmelošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu